Начало Лайфстайл Интимно Езикът на тялото Как да създадете впечатление на интелигентен човек

Как да създадете впечатление на интелигентен човек

Как да създадете впечатление на интелигентен човек - изображение

Докато редица учени спорят дали е възможно да развиете своето ниво на интелигентност с течение на времето или не, вие можете да бъдете по-умни, отколкото си мислите. Всичко е въпрос на следване на следващите лесни, но ефективни начини, чрез които ще създадете впечатлението, че сте умни.

Работете по външния си вид

Ан Хатауей

Има неписано правило, според което привлекателните хора са по-умни от останалите. Това е стереотип, който се оказва верен, според проучванията на психолога Сатоши Каназава. Според Каназава красивите хора са съвършени по генетичен начин. Те са по-привлекателни външно и са по-умни. Това превъзходство се формира от векове, затова всеки го чувства на подсъзнателно ниво.

Много лесно е да измамите публиката. Направете си прическа, която подчертава чертите на лицето ви, посетете зъболекар, за да оправите и избелите зъбите си. И използвайте козметика, за да направите лицето си по-симетрично.

Не пренебрегвайте първото впечатление

Сандра Бълок

Хората винаги си изграждат впечатление за вас от начина, по който сте облечени. Според екип в Университета в Северна Каролина, първото впечатление, направено от добре облечен човек, се помни за по-дълъг период от време. Може би това е така, защото хората около нас просто ни виждат по различен начин, или защото наистина това ни помага да се чувстваме по-уверени и да покажем нашата най-добра страна.

Не се страхувайте да осъществите контакт с очите

Робърт де Ниро

В някои държави не е добра идея да осъществявате контакт с очите. Но ако не говорите с някого, който спазва тази традиция, е задължително да осъществите зрителен контакт. Според изследванията, направени от професор Нора Мърфи, по този начин вие изглеждате приветлив и уверен в себе си човек.

Очила с дебели рамки

дама с очила

Екип от учени от Виенския университет разкрива своите резултати от необичайно проучване. Всички знаем за магическия ефект на очилата - те правят всяко лице да изглежда по-интелигентно. Но се оказва, че има връзка между дебелината на рамката и силата на влияние. Така че, ако искате да изглеждате по-умни, имате нужда от очила с по-дебела рамка, която със сигурност ще привлече вниманието на околните.

Говорете ясно

Актриси

Американският физик Леонард Млодиноу вярва, че определен начин на говорене помага да се създаде впечатление, че даден човек е умен, дори и да не е така. Физикът съветва да говорите ясно и да не правите драматични паузи. Не използвайте специална терминология, ако не сте сигурни, че човекът отсреща ще ви разбере, защото може да мисли, че правите това нарочно, за да изглеждате глупави. Искате ли да изглеждате като умен човек? Бъдете приятен човек!

Усмивката

Джим Кери и дете

Според резултатите от проучване, проведено в Карловия университет в Прага, хората, които се усмихват, не изглеждат по-хубави, но изглеждат по-умни от тези, които не го правят. Това обаче важи най-вече за мъжете. Може би, защото жените се усмихват по-често и някои хора мислят, че не са много умни, а само се смеят и кимат с глава.

Лесно разбираеми съобщения

две жени и телефон

Днес, когато писането на съобщения е много по-популярно от говоренето, способността да изразявате по ясен и правилен начин мислите си става все по-необходимо.

Екип от  учени от университета в Принстън правят интересно проучване, което показва връзката между простотата при писане на текстове и репутацията на автора. Колкото по-опростено и сбито е едно съобщение, толкова по-умен е авторът, заключват изследователите.

Използвайте диаграми

Графиките ще направят текста ви да изглежда по-научен. Няма значение, че някои хора дори не могат да разчитат диаграми. Важното е ефектът, който те ще имат върху хората. Екип от учени от университета в Корнуел стига до извода, че текстът с диаграми привлича вниманието на читателите повече от текста без тях. По този начин читателите изпитват повече доверие към автора и смятат, че той е талантлив и много интелигентен.

Вървете като всички останали

котка

Благодарение на това необичайно проучване знаем, че хората, които ходят по-бързо или по-бавно от други, не се смятат за много умни. И има причини за това. Те нарушават ритъма на другите хора – заливат някой с кафе, спъват околните. Ако не искате да изглеждате глупави, ходете като всички останали.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиНовиниСнимки