Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 7 социални експеримента, които променят коренно живота на хората - част 1

7 социални експеримента, които променят коренно живота на хората - част 1

7 социални експеримента, които променят коренно живота на хората - част 1 - изображение

Има хора, достатъчно смели, за да разбият стереотипите. Те смело се впускат да променят начина си на живот. Стремейки се да намерят отговори на някои екзистенциални въпроси, както и да вдъхновяват другите за промяна, те провеждат социални експерименти не само със самите себе си, но и с околните. Вижте какви са те!

 

Жена носи едни и същи дрехи на работа в продължение на три години

жена

Експеримент: Матилда е уморена от ежедневните драми какъв тоалет да облече за работа. Тя взема кардиналното решение да носи едни и същи дрехи в продължение на 3 години. Купува си множество комплекти от идентични бели ризи и черни панталони.

Резултат: Тя запази всичките си уникални рокли за уикенда и официалните вечери. Към днешна дата Матилда не губи време сутрин, защото знае точно какво ще носи. Този експеримент й помага да спести време и енергия, които да насочи към семейството и приятелите си.

Мъж консумира картофи в продължение на една година

мъж

Експеримент: Андрю Тейлър яде само картофи в продължение на една година.

Резултат: Андрю показа в интернет какво ще се случи с тялото ви, ако ядете само картофи. Погледнете го! Той загуби 110 кг! Все пак ви препоръчваме да не прилагате тази диета.

Детство без джаджи

детство без джадджи

Експеримент: Ники е майка на 4 деца и живее във ферма със семейството си в Нова Зеландия. Тя се стреми децата й да растат сред природата и да се радват на свободата си. Затова решава, че е време за промяна: Без джаджи и телевизия!

Резултат: Ники споделя, че този експеримент и доказва, че децата не се нуждаят от джаджи, за да бъдат щастливи. Към днешна дата малките се наслаждават на свободата си, без лаптопи и смартфони. 

Една жена живее без пари в продължение на 20 години

жена живее без пари

Експеримент: Хайдемари Швермер осъзнава, че хората са станали твърде материални. Затова тя се изолира в апартамента си, продава голяма част от вещите си и решава да си направи малък експеримент: да живее без пари за една година. Тя използва финансите си през този период, за да подпомага нуждаещите се. Швермер не използва градски транспорт, а най-необходимите си вещи съхранява в малка торба.

Резултат: Хайдемари живее без финансови средства не една, а цели 20 години. С това тя доказва, че парите не са най-важното нещо и човек може да оцелее без тях. В продължение на дълги години Швермер е лектор и редовен гост по телевизионни предавания, заради личния си социален експеримент.

Вижте втора част на статията ТУК

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноНовиниПсихологияИсторияСнимкиСпорт