Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 27 нелепости, които жените в Саудитска Арабия не е позволено да правят – II част

27 нелепости, които жените в Саудитска Арабия не е позволено да правят – II част

27 нелепости, които жените в Саудитска Арабия не е позволено да правят – II част - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

11. До скоро жените нямат право на глас и не могат да се кандидатират за изборите.

За щастие, те гласуват за първи път на изборите в края на 2015.

12. Саудитска Арабия е единствената страна, която не изпраща женски спортисти на Олимпиадата до Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

Атлетката се класира на последно място, но все пак - на Олимпиадата има женски спортист от всяка страна за първи път в историята!

13. В някои части на страната обрязването на жените все още е задължително.

14. Почти мъчение за една жена е да се храни на обществено място: тя трябва да яде под покривалото си.

Ето защо някои от ресторантите имат отделни семейни секции. Мъжките сервитьори не се допускат в тези секции. Те извикват клиентите през сгъваеми екрани и мъжете от семейството отиват да вземат храната и напитките, така че жените да могат просто да свалят своите абаи и ядат и пият, както го правим всички ние - нормално.

15. В съда показанията на две жени са равни на това на един мъж.

Предимно жените могат да дават показания в личните дела, когато няма мъжки свидетели. Техните показания са по-скоро невалидни, дори и в случаите на изнасилване.

16. Жените, които са прекалено уплашени от Ислямската религиозна полиция да излизат сами, трябва да имат разрешение от съпрузите или бащите си, за да напуснат страната.

17. Рияд е единственият град, където жените могат да използват обществен транспорт. Но все пак има отделни секции за мъже и жени.

Жените се качват в автобуса през отделна врата и пътуват в тази част, която е предназначена за тях.

18. Киното е забранено в продължение на 30 години, но стига до Рияд за първи път. Жените не били допускани да гледат филмите, които мъжете и девойките до 10 години имат възможност да наблюдават.

19. Един от най-известните мюфтии на страната заявява, че излагането на двете очи е възбуждащо и затова жените трябва да носят специални воали, излагайки само едното око.

Същият човек забранява на жените да носят грим.

20. Жените имат право да ходят в университет, но те трябва да бъдат разделени от мъжете. Ако професорът е мъж, те могат да следват лекцията само с видео / аудио система.

СТАТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл