Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 27 нелепости, които жените в Саудитска Арабия не е позволено да правят – I част

27 нелепости, които жените в Саудитска Арабия не е позволено да правят – I част

27 нелепости, които жените в Саудитска Арабия не е позволено да правят – I част - изображение

Докато ние сме напреднали достатъчно, за да правим снимки от Плутон, фактът, че жените все още не се считат за човешки същества в Саудитска Арабия е за съжаление все още актуален. Тези жени имат наистина труден живот. А тук са най-големите ограничения, с които тези жени се сблъскват.

1. Всички жени, включително и чужденките, трябва да носят чернa абая. Те трябва да са покрити от главата до петите.

Ако отворът около очите е твърде широк, те трябва да засенчват тази част с прозрачен текстил. Те нямат право още да носят цветна абая, така че да не привличат вниманието на мъжете.

2. Жените съставляват само 5% от работната сила в Саудитска Арабия и им е разрешено да работят само отделно от мъжете. Тази страна има най-нисък процент на жените в работната група.

Министерството на труда, Ислямската религиозна полицейска служба, и мъжките граждани се противопоставят на правителството, когато то поддържа идеята за увеличаване на възможностите за заетост на жените.

3. Докато на жените им било забранено да шофират, сега те могат да го правят (но с ограничения).

Причината за тази забрана е, че тя може да доведе до "западен начин на живот" и "ерозията на традиционните ценности."

4. Трима млади мъже са депортирани, защото са "прекалено" красиви и могат да предизвикат прегрешения у жените.

5. Ислямските полицейски сили, назначени от държавата, следват жените навсякъде - като сянка - и контролират дали те действат според шериата или не.

6. Докато преди жените са могли да работят като касиерки, сега фетва го забранява, защото това означава, че жените ще бъдат в една и съща стая с мъже, с които нямат връзка, което е срещу шериата.

7. Ако една жена си вземе такси без надзор от роднина от мъжки пол, тя се разглежда като неморална.

Жените също нямат право да карат колело.

8. Жените нямат право да седят в кафене без "семейството." Да не говорим за това да сядат сами. На жените не се разрешава да поръчват готова храна от заведения за бързо хранене, ако касата не е разделена.

Йорданско-американска бизнесдама е арестувана, затова, че седи в кафене с бизнес партньор от мъжки пол, и осъдена на затвор. Единственото място, където се допускат мъже и жени да седят заедно, е частта, която е отделена със завеса. Когато тази жена е осъдена, първото нещо, което чува от съдията е: "Ти съгреши и ще гориш в ада!"

9. Не е позволено на двойка, на която й престои брак да се вижда по между си. Майката на мъжа минава първа, вижда булката и ако я хареса, я "моли да я вземе".

Дори не им се разрешава да се сгодяват, излизат на среща или флиртуват.

10. Саудитска Арабия строи градове, в които само жени ще имат право да работят, за да се включат повече жени в работната сила.

Един град, в който не се допуска дори и мъжката муха.

СТАТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

3.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл