Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 невероятни потопени кораба, забравени от човечеството – част 2

20 невероятни потопени кораба, забравени от човечеството – част 2

20 невероятни потопени кораба, забравени от човечеството – част 2 - изображение

Имало едно време в далечни земи могъщи красиви бригантини и горди галеони, които порели вълните и изследвали седемте морета… Но днес те вече са под водата, тихичко мечтаейки за безбрежния хоризонт, опустошителните бури, пълните с глъч пристанища и красивите тропически острови. Какви ли истории щяха да ни разкажат, ако можеха да говорят?

Приветстваме ви на борда на някои от най-мистериозните потънали кораби. Готови ли сте да се потопите в царството на призраци и русалки?

Островът на корабокрушенията, Бермудите

Кораб

Репутацията на Бермудския триъгълник никак не е за подценяване. Местното корабно гробище само добавя още тъга към меланхоличната атмосфера в този район.

Изоставена платноходка, езерото Онтарио, Канада

Кораб

Тази заседнала сред ледовете платноходка е местна забележителност и една от най-романтичните дестинации в околността.

Последните дни на една икона

Кораб

По време на Втората световна война корабът SS American Star транспортирал войници и припаси. След това се превърнал в известен круизен кораб и истински хит. През 80-те години се появила идеята да бъде превърнат в плаващ затвор, а по-късно и в хотел. Но при една тежка буря корабът се обърнал и бил изоставен близо до Канарските острови.

Влекачът Саба, Кюрасао

Кораб

Влекачът Саба днес е в заклещен сред кораловите рифове и една от главните туристически атракции на Кюрасао. Той се е превърнал в дом на безброй риби, покрит е с красиви корали и е любимо място на гмуркачите.

Титаник

Титаник

Титаник

Титаник

Титаник вероятно е най-известния потънал кораб в човешката история. През 1912 г. определяният като непотопяем кораб се сблъскал с айсберг – ужасяващ инцидент, отнел живота на хиляди. Днес Титаник почива на почти 4 км под морската повърхност. През 1985 г. за първи път хора рискуват живота си, за да достигнат гиганта, а 10 години по-късно режисьорът Джеймс Камерън няколко пъти използва руската подводница Мир, за да проучи кораба за своя титаничен филм "Титаник".

Семирамида, остров Андрос, Гърция

Кораб

Пътническият кораб, който днес изглежда като призрачно чудовище, потънал през 1954 г.

Корабокрушението на Пойнт Рейес, Калифорния

Кораб

Пойнт Рейес е изоставена рибарска лодка, която днес се намира в националния парк, който носи същото име, близо до Сан Франциско. От потъването й са изминали няколко десетилетия.

Товарен кораб и риболовен траулер, Червено море

Кораб

Огромният товарен кораб на дъното на Червено море, който попаднал на риф и потънал преди векове, е един от най-известните обекти сред гмуркачите. Вторият кораб е една от многото рибарски лодки, изоставени в този район. Вижте тъгата и красотата й!

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЗдравни съветиСпорт и туризъмСнимки