Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 невероятни потопени кораба, забравени от човечеството – част 1

20 невероятни потопени кораба, забравени от човечеството – част 1

20 невероятни потопени кораба, забравени от човечеството – част 1 - изображение

Имало едно време в далечни земи могъщи красиви бригантини и горди галеони, които порели вълните и изследвали седемте морета… Но днес те вече са под водата, тихичко мечтаейки за безбрежния хоризонт, опустошителните бури, пълните с глъч пристанища и красивите тропически острови. Какви ли истории щяха да ни разкажат, ако можеха да говорят?

Приветстваме ви на борда на някои от най-мистериозните потънали кораби. Готови ли сте да се потопите в царството на призраци и русалки?

Приказната плаваща гора, Австралия

Кораб

Корабът SS Ayrfield има вълнуващо минало: по време на Втората световна война той транспортирал американски войници до бойните полета. През 70-те години корабът бил изпратен в корабно гробище близо до Олимпийското село в Сидни. До Олимпийските игри през 2000 г. този ветеран се бил вече превърнал в невероятен горски остров и туристическа атракция.

Шведски флагмански кораб от XVI век

Кораб

В дълбините на Балтийско море, само на 10 морски мили от остров Йоланд, си почива най-големият кораб от XVI в. в света, който носи името "Марс". Той не случайно е съименник на бога на войната – корабът разполагал със 107 оръдия. Марс потънал на 31 март 1564 г., след като бил нападнат от 3 вражески кораба. Специалистите го издирвали още от 60-те години на миналия век.

Риболовен кораб, островите Чатъм, Нова Зеландия

Кораб

Архипелагът Чатъм е обитаван само от 600 човека. Животът там не се е променил много от XVIII век насам, когато мястото било открито от цивилизацията. Някои биха нарекли този живот скучен или самотен, само с небе, море и вятър, които да ви правят компания. Риболовът е основното препитание на местните хора и този призрачен кораб е служил вярно на своя капитан.

Потопена яхта, Антарктида

Кораб

Този призрачен кораб е бразилска яхта, потънала в залива Ардли. Бразилците заснемали документален филм, но силните ветрове и бушуващото море ги принудили да напуснат кораба. Оттогава насетне той си почива в ледените води на Антарктида.

Мистериозен призрачен кораб, САЩ

Кораб

Кораб

Тази яхта, наречена Circle Line V, била проектирана да патрулира покрай крайбрежието на Атлантическия океан. Тя била построена и пусната по вода през 1902 г. в Уилмингтън и няколко пъти сменила собствениците си през следващите 80 години. През 1984 г. корабът бил намерен изоставен в река Охайо, близо Лорънсбърг. И до днес никой не е открил какво се е случило с кораба и как е завършил пътя си там.

Потопената баржа, Британска Колумбия

Кораб

Тази дървена баржа потънала през 1929 г. и все още стои като паметник на трагичната си съдба.

Корабът болница, Австралия

Кораб

Кораб

По време на Първата световна война океанският лайнер SS Maheno служил като военна болница. През 1935 г., когато корабът бил пратен към Япония, той внезапно изчезнал от радарите и бил открит едва няколко дни по-късно. Както се оказало жестока буря захвърлила кораба на брега на изоставен остров близо до Австралия. Наложило се екипажът да живее на палатки цели 3 дни, чакайки някой да ги спаси. Хората били евакуирани, но корабът бил оставен на капризите на времето и самотата.

Корабът на остров Англесей, Уелс

Кораб

Този риболовен кораб се вписва изненадващо добре на фона на минималистичния британски пейзаж. Сякаш си стои там още от зората на времето, слуша напевния вой на вятъра и приспивния шум на вълните.

Призрачната флотилия, САЩ

Кораб

Всяка година десетки лодки биват изпратени във вечен покой в известното корабно гробище в Малоу бей. Те приличат на призрачна флотилия, насочила се към отвъдното, бавно изчезвайки под водата.

"Летящият Холандец" от Гитейо, Гърция

Кораб

Този кораб мечтае за океана откакто и последният моряк напуснал борда му. Корабът си почивал спокойно на пристанището Гитейо, когато внезапно вятърът обърнал посоката си и той бил захвърлен обратно в открито море от жестоката буря! Моряците успели за кратко да спрат движението на кораба, но котвата не удържала на напъна. Плавателният съд се насочил отново към вълните и се обърнал. Оттогава насетне той си почива кротко в плитчините.

Към втора част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияЗдравни съветиСпорт и туризъмСнимки