Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 17 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище - част 2

17 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище - част 2

17 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище - част 2 - изображение

Има толкова много странни исторически факти, които не знаем, че понякога изглежда сякаш действителността е по-вълнуваща от измислицата. Подобни истории правят нашия свят по-интересно място, нали?

Вече ви показахме първата част от нашия списък, сега е ред на останалата. Вижте:

10. Сталин поставя началото на Фотошопа

Твърди, че всеки път, когато Йосиф Сталин е информиран за смъртта или изчезването на даден човек, той нарежда образът му да бъде изтрит от всяка снимка, на която са заснети заедно. Така започва историята на фото ретуширането.

11. Някои светии изглеждат като спящи

Съществува убеждение, че телата на светците не се разлагат. Най-старото непокътнато тяло е това на Света Сесилия, който е умира мъченически през 177 г. сл. Хр. Тялото й изглежда почти непокътнато. Такова, каквото е преди 1700 години, когато е открита. , противно на всички закони на природата. На снимката по-горе е друга светица, на име Мария Тиаги.

12. Следа за местоположението на Светия Граал

Върху паметник (Shepherd’s Monument) в Стафордшир, Англия, има загадъчен надпис: DOUOSVAVVM.

Никой не знае кой го е поставил там и какъв е неговият смисъл, но мнозина смятат, че това може да е съобщение, оставено от рицарите тамплиери, даващо точното местоположение на Свещения Граал.

13. Откъде идва думата "Hooker" (проститутка) в английския

По време на американската гражданска война генерал Джоузеф Хукър търси гаранция, че войниците му са винаги доволни и в добро настроение. Ето защо осигурява присъствието на жени навсякъде, където отиват войските му. Днес името му се използва като жаргон за "проститутка".

14. Най-ужасяващите мумии

Най-ужасяващите мумии в света са тези в Гуанахуато. Израженията на лицата им карат мнозина да вярват, че те са погребани живи или измъчвани до смърт.

15. Просто сироп за кашлица за нашите предци

Между 1890 г. и 1910 г. хероинът, произвеждан от Байер, обикновено се продава като непристрастяващ заместител на морфина, а също и като сироп, който лекува кашлицата на децата.

16. Съществуват вярвания, че Распутин е безсмъртен

По време на своя живот руският мистик Распутин преживява много опити за убийство. Той е отровен, намушкан и застрелян, и всичко това в една нощ. Нападателите смятат, че той наистина е безсмъртен, докато не решават да го хвърлят в студените води на река Нева, след като го стрелят няколко пъти. Откриват трупа му няколко дни по-късно.

17. Маймуна воюва смело в Първата световна война

Южноафриканският бабуин Джаки е открит от Албърт Марр малко преди Първата световна война. Когато войната започва, Алберт се включва в армията и взема Джаки със себе си. Не само, че Джаки забавлява войниците, предупреждава, когато врагът приближим но дори участва в битка. В края на службата си той получава медал за смелост. Джаки е освободен от военна служба, когато войната приключва и живее с господаря си до 1921 г.

Вижте и първите 8 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище!

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитно