Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 17 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище - част 1

17 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище - част 1

17 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище - част 1 - изображение

Има толкова много странни исторически факти, които не знаем, че понякога изглежда сякаш действителността е по-вълнуваща от измислицата. Подобни истории правят нашия свят по-интересно място и затова решихме да споделим някои от тях с вас.

1. Алберт Айнщайн за президент

На 17 ноември 1952 г. министър-председателят на Израел официално предлага президентството на Израел на Алберт Айнщайн. Физикът отклонява предложението, обяснявайки, че му липсва способност да подхожда правилно към хората.

2. Родителите на крал Тутанкамон са брат и сестра

Последните изследвания на ДНК потвърждават, че тежките здравословни проблеми на краля Тутанкамон, като малария и костно разстройство, са последствия от кръвосмешение: родителите му са брат и сестра.

2. Хората действително обличат чували за брашно 

През 30-те години на 20-ти век, по време на Голямата депресия в Съединените щати, жените нямат много възможности за избор, когато става дума за дрехи. Налага се да проявят иновативност. Така започват да използват памучни чували от брашно, за да правят дрехи за семействата си. Когато производителите на чували за брашно разбират за тенденцията, започват да правят различни шарки върху тях. Някои чували дори имат инструкции за правилно пране, или такива за направа на рокля, или кукла.

3. Най-голямата птица в света

Argentagis magnificens е фосилна птица, намерена в Аржентина през 1979 г. Учените твърдят, че птицата е живяла на нашата планета преди 6 милиона години. Имала е размах на крилата от 6 до 8 метра и височина 2 метра. Впечатляващо, нали?!

4. Най-странното SOS съобщение

През 1948 г.няколко кораба, плаващи край Малайзия, получават странни SOS съобщения. Два американски кораба получават сигнали от холандски кораб с името SS Ourang Medan. Съобщението гласи: "Всички офицери, включително капитанът, са мъртви. Възможно е целият екипаж да е мъртъв ... умирам."

Когато отиват на помощ, те намират всички членове на екипажа да лежат мъртви, сякаш са замръзнали, с израз на ужас, изписан на лицата им и изпънати ръце, сякаш защитавайки се от нещо, което са видели. Дори кучето е намерено по същия начин. Най-странно е, че на никое от телата няма признаци на наранявания.

5. Причината, поради която използваме пръстови отпечатъци

Тези двама мъже са причината да използваме пръстови отпечатъци или дактилоскопия, за да идентифицираме себе си. Те притежават едно и също име, осъдени са да лежат в един и същи затвор, и най-странното - никога преди не са се виждали. Двамата изглеждат еднакво, въпреки че никога не са били свързани.

6. Професионално събуждане

Преди създаването на будилника съществува професия "knocker upper" (човек, който буди останалите, почуквайки). Задълженията на хората с такава професия включват почукване на прозорци с пръчка или изстрелване на сух грах по прозорците на работниците. Кофти начин се събудиш! Няка благодарим за будилника.

7. Болезнена азиатска красота

В миналото китайките ограничават краката си (по горния начин), за да възпрепятстват растежа им, тъй като малките крака се смятат за красиви и женствени. В резултат те (краката) се оказват напълно деформирани.

8. Огромни кристални пирамиди

Използвайки сонарна технология, учените откриват две гигантски пирамиди 2 километра под повърхността на морето. Те са съставени от материал, който наподобява дебел кристал, и са по-големи от пирамидата в Гиза в Египет. Странно, а?

Вижте и останалите 7 факта за нашия шантав свят, които никога не сме учили в училище!

Източник: brightside.me

Главна снимка: biography.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитно