Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 15 от най-необичайните училища в света – II част

15 от най-необичайните училища в света – II част

15 от най-необичайните училища в света – II част - изображение

Предстои да разгледате най-странните училища в света. Гарантираме ви, че някои от тях ще ви накарат да помечтаете и вашето училище да прилича на тях.

Училището на Силициевата долина, Сан Франциско, Калифорния

Това училище не прилага принципите на традиционното преподаване. Обучаването цели да развие гъвкавото мислене на децата и да подобри техните технологични умения. Децата учат с iPad, извършват списък ОТ дейности и изучават софтуер за 3D дизайн. В училището учат деца между 4 и 14 години.

Училището Стив Джобс, Амстердам, Холандия

Училището Стив Джобс е яростен противник на подхода, при който всички ученици се третират по един и същ начин. Според неговите преподаватели всеки ученик трябва да разполага със свой учебен план, който взима под внимание талантите, уменията и интересите му. Този план се преосмисля на всеки 6 седмици от детето, родителите му и треньора. Училището е отворено за ученици между четвърти и дванадесети клас.

Училището, което насърчава състраданието и креативността, Ню Йорк, САЩ

Основателите на тази образователна институция вярват, че училището трябва да е по-скоро като детска площадка. Според тях това насърчава учениците да посвещават повече време на ученето. Децата между втори и осми клас обсъждат теми като как да се подобри рециклирането, създават 3D модели на Ню Йорк, както и много други неща, които развиват любопитството им.

Училището, в което децата учат в планината и в пещери, Стокхолм, Швеция

В това училище децата просто не могат да скучаят, то прилича повече на магически свят, в който учениците могат да изкачат планина, да се гмурнат в някоя пещера и да си поговорят с дърво. В него няма класни стаи – цялата сграда е едно огромно отворено пространство. Учениците използват компютри, за да се справят със задачите си, а в учебния план влизат предмети като музика, танци и изкуство.

Училището без предмети, Торонто, Канада

Това е училището, в което учителите се отнасят с учениците като с равни. Учителите тук са наблюдатели, които могат само да съветват учениците, но не и да ги принуждават да правят каквото и да било. Няма домашни, предмети, часове и графици. Учениците, независимо от възрастта си, могат да присъстват само на „часове“, които им харесват. Децата имат правото да решават сами как да прекарат деня си в училище и какво да правят.

Най-зеленото училище в света, Франция

Изглежда всеки квадратен метър от това училище се използва като морава. Покривът на сградата и дворът на училището са покрити с трева. Смята се, че стоенето в запрашени класни стаи е вредно и учениците трябва да получават повече свеж въздух, като прекарват колкото се може повече време на открито. Когато е топло, уроците се преподават директно на ливадите.

Училището, в което няма стрес и напрежение, Еспоо, Финландия

По време на часовете учениците имат правото да седят, където си искат и да говорят със своите приятели. Те дори могат да скачат на столовете или да лежат на канапето, когато са уморени. Атмосферата в класната стая е спокойна и позитивна. Училището разполага с библиотека, фитнес салон, зала за събирания и младежки клуб.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОбразованиеЛайфстайлИсторияСнимкиНовиниПсихологияЛюбопитноСоциални грижиСпорт и туризъмЗдравни съветиАнкети