Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 15 от най-необичайните училища в света – I част

15 от най-необичайните училища в света – I част

15 от най-необичайните училища в света – I част - изображение

Предстои да разгледате най-странните училища в света. Гарантираме ви, че някои от тях ще ви накарат да помечтаете и вашето училище да прилича на тях.

Плаващото училище Макоко, Лагос, Нигерия

Това училище е уникална сграда, носеща се по водата, и се намира в африканския крайбрежен регион. То било построено, за да устои на покачващите се води на лагуната. Училището разполага с класни стаи и зони за игри и в него могат да се обучават до 100 ученици едновременно, дори при екстремни климатични условия.

Училище в куб, Копенхаген, Дания

Това училище представлява една гигантска класна стая, в която учат повече от 1 100 гимназисти. Уроците се преподават в просторен стъклен куб, наречен гимназиум. Отвореното пространство е разделено на отделни части с помощта на „барабани“ с удобни зони за сядане, които трябва да насърчават гъвкавостта и креативното мислене на учениците.

Училище с индивидуален подход към учениците, Австралия

Освен необичайния и ярък външен дизайн, начинът на преподаване в това австралийско училище също е нетрадиционен. Всички ученици тук разполагат със свой собствен индивидуален учебен план, който се персонализира лесно с помощта на учителите и родителите. Децата също така могат да изказват предложения за подобряване на учебния процес, за да го направят по-удобен и полезен. Класовете са разделени на малки групички.

Училище в реалния свят, Роуд Айлънд, САЩ

От самото начало учениците разбират какво харесват. За да помогнат на тийнейджърите да преследват професионалните си интереси, в това училище на учениците се предоставят ментори от сферата, в която децата един ден искат да работят. Това означава, че те научават само онова, което наистина ще им е необходимо за бъдещата кариера. Тази преподавателска стратегия се практикува в 55 училища в САЩ.

Училището, което прилича на офис, Охайо, САЩ

В това училище няма класни стаи. В централната зала е разположен огромен офис с 300 отделения за всеки ученик. Всяко дете разполага със собствен компютър, който ги направлява в индивидуалния му план на обучение. Учениците учат сами и ако имат въпроси, те могат да се обърнат към инструкторите за помощ. Това училище е достъпно за ученици между 3 и 12 клас.

Училището, в което учениците научават „опасни“ неща, Сан Франциско, Калифорния

В това училище учителите преподават на учениците всички онези опасни неща, които родителите им забраняват да правят. Децата могат да се цапат, да си играят с огън, да разглобяват кухненски уреди, както и да рисуват едновременно. Тази стратегия позволява на учениците да участват активно в обучителния процес.

Училище, в което половете не са от значение, Стокхолм, Швеция

Образователната програма в това училище е основана на принципа на пълната равнопоставеност между учениците. Учителите избягват местоименията „той“ и „тя“. Вместо това се обръщат към децата по име или с неопределеното местоимение „те“. Целта на системата е да се бори със стереотипите, които карат хората да се чувстват различни един от друг. Този подход на преподаване допринася за отглеждането на психично здрави деца.

Най-яркото начално училище, Стокхолм, Швеция

Вместо традиционните библиотеки, това оригинално училище разполага с „учебни коридори“, които разполагат с уединени места за мултимедийни презентации, които са част от учебния план. В сградата също така има зони за тихо самостоятелно учене и зони за малки групови проекти. Освен това всички учебни коридори разполагат с достъп до безжичен интернет. Учебният коридор предлага сътрудничество между учениците и учителите и създава възможност за интердисциплинарно и междукласово обучение. Коридорите са обзаведени спрямо съвременните стандарти и издигат обучението до нови свръхнапреднали висоти.

Към втора част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлОбразованиеИсторияСнимкиПсихологияНовиниЛюбопитноСоциални грижиСпорт и туризъмЗдравни съветиАнкети