Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 15 мъже знаменитости, които са горди феминисти! – I част

15 мъже знаменитости, които са горди феминисти! – I част

15 мъже знаменитости, които са горди феминисти! – I част - изображение

"Феминизмът не е за всеки." - казва веднъж Бел Хукс. И вярвайте или не, някои мъже са наясно с това. Те не се страхуват от думата "феминист" и са горди да бъдат такива! А ето и 15 смели знаменити мъже, които определят себе си като феминисти и заявяват публично, че те са с жените и тяхната битка за равноправие!

1. Раян Гостлинг смята, че жените са по-висши и "по-развити".

"Аз смятам, че жените са по-добри от мъжете," казва той. "Те са по-силни и по-развити. Можеш да го видиш най-вече, когато имаш дъщери и наблюдаваш техните ранни стадии. Те надрастват момчетата незабавно... "Винаги съм харесвал жените повече. Бях отгледан от майка си и по-голямата си сестра. Намерих пътя си в танцов клас. Животът ми вкъщи е най-вече с жени. Те са по-добри от нас. Те ме правят по-добър."

2. Бен Стилър говори открито срещу сексизма, на който той е свидетел в света на комедията.

"Мъжете искат да виждат жените в определена светлина, подсъзнателно е и те не са дори запознати с това. Има общо с перспективата на мъжете за жените. Да се надяваме, че това ще се промени."

3. Майката на Джоузеф Гордън Левит е активна феминистка и всява феминистките ценности в него от ранна възраст.

"Това, което означава феминизъм за мен е, да не позволяваш на пола да определя кой си – можеш да бъдеш този, който искаш да бъдеш," казва той, "Ако всеки има равен шанс да бъде това, което иска да бъде и прави това, което иска да прави, ще е по-добре за всички."

4. Уил Смит е повече от феминист, той е баща феминист!

"[Жена ми и аз] позволихме на Уилоу да отреже косата си. Когато имате малко момиченце, как бихте могли да я учите, че вие държите контрола над нейното тяло? Ако я уча, че аз съм отговорен за това дали може да пипа или не косата си, тя ще ме замени с друг мъж, когато излезе навън в света." Толкова мъдри мисли, нали?

5. Аштън Къчър участва активно във феминистки кампании и подчертава значението на образованието.

"Мисля, че има толкова много неща, които не са казани за секса в нашата страна, дори на образователно ниво... единственото нещо, което ни учат е как да забременеем или как да не забременеем, но не говорят за секса като нещо, от което жените изпитват удоволствие... Част от това създава момент, в който жените нямат правомощия около собствената си сексуалност и собствената си сексуална личност. И от чисто развлекателна гледна точка да се създаде филм с женска роля, в която героинята е оправомощена със собствената си сексуалност, е нещо наистина мощно."

6. Даниел Радклиф също е феминист! И той казва, че е научил много от Ема Уотсън.

Изправен пред директния въпрос "ти феминист ли си?", той просто отговаря "да" и добавя:

"Изглежда да се признаеш за феминист е нещо много скорошно. Това е много странно. Искам да кажа, да, разбира се, аз съм феминист, доколкото съм егалитарист за всичко и вярвам в меритокрацията. Мисля, че всеки, който не е, просто плува срещу течението. Точно като хора, които са изявени хомофоби, расисти, сексисти или каквото и да е, просто си мисля: "Боже, ти все още поддържаш това? Откажи се, загубил си."

7. Мат Деймън е отгледан от майка феминистка.

"Когато бях малък, само жените можеха да бъдат феминистки. Чувах майка си да казва хиляди пъти, че е такава, така че поне мога да кажа, че съм отгледан от феминистка." Попитан - "Мъжете абсолютно могат да бъдат феминисти: вярваш ли в равенството на мъжете и жените?" - той веднага отговаря: "Добре, тогава аз съм такъв."

СТАТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноНовиниСпорт