Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 15 мъже знаменитости, които са горди феминисти! – II част

15 мъже знаменитости, които са горди феминисти! – II част

15 мъже знаменитости, които са горди феминисти! – II част - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

8. Алън Рикман: "Няма нищо лошо в това мъж да бъде феминист; Мисля, че е за взаимна изгода."

Ема Уотсън цитира думите му след смъртта му, за да напомни на света, че една от най-запомнящите се герои от детството ни е феминист!

9. Звездата от Лудия Макс - Том Харди - последователно подкрепя жените във всички сфери на живота си!

"Лудият Макс всъщност не е на седалката на водача в този филм. Крайно време е да има по-добри женски роли в екшън филмите. Това не е феминистки аргумент, това е чисто човешка ситуация. Това е начинът, по който би трябвало да се отрази времето - не толкова силните жени, а хората."

10. Бенедикт Къмбърбач – ето как изглежда феминистът!

Той не просто говори, той активно подкрепя феминистки кампании.

11. Том Хидълстън е едно от лицата на кампанията на ООН, наречена "Той за Тя", оглавявана от Ема Уотсън!

12. Джейсън Момоа казва, че е смешно да не бъде феминист.

"Аз не бях отгледан от мъж. Бях отгледан от самотна майка. Ще е смешно за мен да кажа, че не вярвам в това. Те са най-силните същества на света."

13. Еди Ведър е поддръжник на правата на жените и заявява публично, че също така подкрепя правото на аборт.

"Обикновено имам добър нрав, но всички тези мъже, които се опитват да контролират телата на жените наистина започват да ме вбесяват."

14. Патрик Стюарт винаги е бил отявлен защитник на каузата срещу насилието на жените.

В статия, написана за The Guardian през 2009, Стюарт описва подробно какъв е бил живота със злоупотребяващ родител. Бащата на Стюарт е ветеран от Втората световна война, който се връща у дома, без адекватна подкрепа на психичното му здраве. В последствие бащата на Стюарт не е в състояние да се приспособи към цивилния живот. Стюарт пише:

"Той беше ядосан, нещастен и фрустриран мъж, който не беше в състояние да контролира емоциите и ръцете си. Като дете бях свидетел на повтарящото се насилие над майка ми, и ужаса и нещастието, които той причиняваше, бяха толкова големи, че ако чувствах, че съм способен, щях да го убия. Ако майка ми се беше опитала, щях да го държа за нея.

За тези, които се затрудняват да разберат тези чувства в едно дете, представете си живот в среда на емоционална непредсказуемост, опасност и унижение седмица след седмица, година след година, от 7-годишна възраст. Моят детски инстинкт беше да защитавам майка си, но мъжът, който я наранява беше баща ми, който почитах, на който се възхищавах и от който се страхувах."

15. Хаяо Миядзаки пише много силни женски образи в своите филми и се смята за феминист от много от феновете си.

"... За разлика от живото действие, с анимацията ние опростяваме реалния свят. Жените са склонни да бъдат по-реалистични и управляват ежедневния живот много добре. Мъжете, от друга страна, са склонни да бъдат по-идеалистични - а фентъзи филмите се нуждаят от идеалистичен подход."

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноНовиниСпорт