Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 18 известни личности с психични разстройства - I част

18 известни личности с психични разстройства - I част

18 известни личности с психични разстройства - I част - изображение

Всички обичаме знаменитостите. Ние самите искаме да бъдем звезди. Наблюдаваме бляскавия им живот и често им завиждаме. Колкото и изненадващо да звучи, обаче, знаменитостите не живеят живота, който желаем за себе си. Ще го разберете, когато научите за вътрешните конфликти, с които им се налага да се борят. Една от основните причини за тези конфликти са психологически разстройства. Тези разстройства са враг, който прави живота нещастен за някои от тях, но за останалите те са източник на творчество.

А ето и психичните разстройства, с които някои известни личности се наляга да се борят:

Бритни Спиърс

Бритни, веднъж изгряваща звезда и следващата Мадона според някои, не можа да понесе тежестта на славата на раменете си и в крайна сметка изпита силно психологическо падение.

Преди време Бритни бръсне главата си пред камерите, показа непоследователно поведение, има чести промени в настроението, проблеми с вземане на решения и е пристрастена към алкохола – всичко това сочи за биполярно разстройство.

2. Мерилин Монро

Мерилин Монро, която притежаваше легендарна красота, страда от маниакална депресия, според нейния лекар. Той твърди това на базата на внезапните й емоционални колебания. Монро преминава през трудни времена, поради заболяването, което има.

3. Ейми Уайнхаус

Според това, което нейният съпруг и асистент, Алекс Хейнс, казва Уайнхаус е пристрастена не само към наркотици, но и към секс. Той казва:

"Да живееш с Ейми беше като да живееш с порно звезда. Правехме секс поне 4-5 пъти на ден. Понякога Ейми ме будеше само за да правим секс. Не беше пристрастена само дрогата. Тя беше също пристрастена към секса... "

4. Чарли Чаплин

Чаплин, който умира на 88, се жени 4 пъти!

Неговият нрав, гневни избухвания, нетърпение и снизходително отношение към неговите партньорки слага край на отношенията им. Той има "нещо" към младите жени, което обяснява факта, че е женен за 16-годишна и 15-годишна. Въз основа на това, което твърдят неговите бивши съпруги, лекарите смятат, че Чаплин, който между другото е оцелял в трудно детство, страда от разстройство на личността.

5. Мел Гибсън

Гибсън е известен не само с актьорската си дарба, но и с пристрастеността си към алкохола. Арестуван е няколко пъти, заради състоянието си. Причината за това е биполярно му афективно разстройство. Гибсън получава професионална помощ от дълго време. В момента нещата изглеждат под контрол.

6. Джесика Алба

Алба е обсебена от хигиената. Тя не може да победи състоянието си, без значение какво прави, за да се бори с него. И тъй като тя разбира, че не е в състояние да го победи сама, се подлага на лечение, което прави живота и сравнително лесен.

7. Джъстин Тимбърлейк

Тимбърлейк заявява в интервю, че страда от синдром на дефицит на вниманието (ADD), хиперактивно разстройство и обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР).

8. Дейвид Бекъм

Бекъм признава, че страда от обсесивно-компулсивно разстройство (ОКР) и иска всичко да е в идеален ред.

9. Кърт Кобейн

Кобейн има колебания между пълно щастие и депресия, и също има биполярно разстройство. Но състоянието му служи като основа за неговото изкуство.

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 3 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлХранене при...ЛюбопитноЛеченияНовиниСпортТестовеЗдравни проблемиСнимкиРецепти