Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 14 кралски семейни коледни традиции, които ще ви изненадат – част 2

14 кралски семейни коледни традиции, които ще ви изненадат – част 2

14 кралски семейни коледни традиции, които ще ви изненадат – част 2 - изображение

В кралското семейство традициите са издигнати на почит. Те имат правила за всички важни моменти в един човешки живот – брак, раждане. Коледа не прави изключение.

Те имат две коледни елхи

кралица Елизабет

Кралското семейство има голямо коледно дърво и голямо сребърно изкуствено дърво в трапезарията, което е на около 30 години.

Партньорите на членовете на кралското семейство са поканени да се присъединят само ако са омъжени

Законът гласи, че само омъжените двойки са поканени в Сандрингам за Коледа. Кейт Мидълтън нямаше това позволение, докато не се омъжи за принц Уилям през 2011 г.

Всички участват в украсата на елхата

Елизабет и принц Филип

След като се събират всички следобеда на Бъдни вечер, по-младите членове на кралското семейство украсяват елхата. Естествено основната украса е поверена на специалисти, но финалните щрихи са оставени за най-младите членове на фамилията. След като изпият следобедния си чай внуците и правнуците украсяват елхата, а след това разопаковат подаръците.

Принц Уилям и принц Хари играят ежегодно футбол един срещу друг

принц Хари и принц Уилям

Двамата принцове традиционно застават на терена заедно с местните жители и персонала на Сандрингам на противниковите отбори за игра на Коледа. Обикновено те носят чорапите на любимите си отбори (Уилям подкрепя Астън Вила, а Хари - Арсенал), но през 2015 г. те се отклоняват от традицията, за да играят от същата страна - тази на местната кръчма "The Black Horse Inn".

На Бъдни вечер има определен дрескод

Кейт Мидълтън и принц Уилям

Костюми и елегантни копринени рокли за обяд и черна вратовръзка и бляскави рокли със скъпи бижута и тиари за вечеря. Такъв е дрескодът за Бъдни вечер. Сутринта на Коледа е запазена за дневно облекло или елегантен костюм с перли за жените и палта за мъжете, когато кралското семейство се отправя към църквата.

Всички посещават църквата на Коледа

членове на кралското семейство

Графикът за коледните празници е стриктен и включва закуска, служба в църквата Сейнт Мери в Сандрингам, разходки, обяд. Коледният обяд продължава само 50 минути.

Те ядат пуйка на коледна вечеря

коледна пуйка

Точно като останалите! Единствената разлика е, че тяхната е приготвена от професионален готвач и се сервира заедно с любими рибни специалитети. След църквата те имат обяд, който включва салата със скариди или омар, печена пуйка и всичките ви традиционни странични ястия като пащърнак, моркови, брюкселско зеле и коледен пудинг с ракия за десерт", обяснява Дарен Макгрейди. "Те се придържат към една и съща храна година след година", добавя той.

Менюто за Коледа е написано на френски език.

Кралицата предварително записва нейното коледно послание

кралица Елизабет

Независимо от факта, че речта на кралицата се излъчва в страната в 15 часа на 25 декември всяка година, монархът всъщност го записва предварително в Бялата стая за или в някоя от другите големи стаи в Бъкингамския дворец няколко дни преди Коледа. Всички членове на фамилията седят и гледат речта на кралицата, която се излъчва по Коледа.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: elle.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки