Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 забрани в училищата по света – част 1

14 забрани в училищата по света – част 1

14 забрани в училищата по света – част 1 - изображение

Училищният живот може да бъде доста труден за децата, тъй като всички учат и растат с убеждението, че трябва да се изпълняват поставените им от учителите задачи. Става още по-трудно, когато учителите започват да налагат забрани за използването на конкретни предмети или вещи, които децата обичат.

Представяме ви 14 абсурдни забрани в училищата по целия свят.


Най-добри приятели

приятелки

Училище в югозападната част на Лондон забранява на децата да имат най-добри приятели, защото учителите вярват, че близките контакти могат да се окажат огорчение за детето, когато приятелството приключи. 

Поздравителни картички за Деня на бащата

баща и син

Шотландските училища са забранили на децата да изработват поздравителни картички за бащите си в час. Това се прави с конкретна цел, тъй като голяма част от учениците нямат бащи. Но как ли постъпват в случаите, в които децата са без майка или с 2 майки, или само с татко?

Facebook

фейсбук

Facebook е зло. Поне така смятат в едно еврейско девическо училище в Ню Йорк. Момичетата, които се обучават там, не трябва да използват този сайт за социални контакти - дори и у дома. Според учителите Facebook прави девойките по-малко скромни, отколкото би трябвало всъщност да са.

Прегръдка

прегръдка

Ако учите в общообразователното училище в Нортхамптън, то забравете да прегръщате най-добрия си приятел. Учителите смятат, че децата трябва да се научат как да пазят личното си пространство. Въпреки това, учениците и техните родители не са особено очаровани от това правило. 

"Това ще попречи на децата да развиват социалните си умения ", споделя един от родителите.
"Защо ще искаш да прегърнеш приятеля си? Да бъдеш антисоциален е много по-добре!", казва ядосан родител.

Йога панталони и гамаши

йога

Гимназия в Масачузетс забранява да се носят йога панталони и гамаши, защото те не са подходяща екипировка за юношите, на които предстои да станат възрастни и да започнат да се трудят. Плюс това, противоположният пол се разсейва. Очевидно е.

Раници

раница

Някои американски училища вярват, че оставянето на раницата или чантата в класната стая може да бъде потенциално опасно поради всички оръжия, които могат да се скрият вътре. В тези случаи е позволено в клас да се носят книги и канцеларски материали. Раниците остават в специален шкаф.

LOL и други акроними

14 забрани в училищата по света – част 1

На учениците в училище в Южен Йоркшир им е забранено да казват "hiya",  "cheers", и "lol". Училищният съвет смята, че това е единственият начин да ги накара да пишат и говорят правилно английски, когато комуникират помежду си и с околните.

Вижте втората част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияОбразованиеЛайфстайлСнимкиНовиниПсихологияЛюбопитноСоциални грижиСпорт и туризъмЗдравни съветиИсторияАнкети