Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 забрани в училищата по света – част 2

14 забрани в училищата по света – част 2

14 забрани в училищата по света – част 2 - изображение

Училищният живот може да бъде доста труден за децата, тъй като всички учат и растат с убеждението, че трябва да се изпълняват поставените им от учителите задачи. Става още по-трудно, когато учителите започват да налагат забрани за използването на конкретни предмети или вещи, които децата обичат.

Представяме ви 14 абсурдни забрани в училищата по целия свят.

Гумени гривни

гумени гривни

Няколко училища в САЩ забраняват гумените гривни, защото разсейват децата в клас. Според учителите учениците играят с тях прекалено много, а това нарушава учебния процес. Но ние сме наясно, че децата винаги намират начин.

Снежни топки

снежни топки

Едно училище в Англия наказва и изпраща 2 ученици у дома затова, че са се замервали със снежна топка. След този "инцидент" се въвежда забрана за игра със снежни топки, за да се гарантира безопасността на всички деца. Чудим се как ли са оцелели всички, които са се целили със снежни топки през годините?

Тоалетна хартия

момиче, обвито в тоалетна хартия

Някои училища в Обединеното кралство забраняват употребата на тоалетни ролки за направата на проекти. Причината -  разпространение на микроби и бактерии. Така че в класните стаи може и да не видите тоалетни ролки, но хартиените мумии са налице.

 

Шорти за момчета

момчета с поли

Британско училище въведе нови униформи за своите ученици: без шорти в класните стаи. Така че момчетата решават да си облекат поли. Никой не ги забранява.

Покани за рожден ден

рожден ден

Британско училище решава, че показването на покани за рожден ден пред целия клас трябва да се направи, само ако всички деца са поканени. В противен случай "това е нелогично и непочтено".

Спинъри

Училищата в САЩ и Великобритания забраняват любимата играчка днешното поколение: спинърите. Причините на ръководството са свързани с безопасността на децата и разсейването в час. Веднъж проектирани за лечение на ADHD и аутизъм, те се превърнаха в световна лудост.

Червено мастило

червено мастило

Британското училище забрани на учителите да използват червени химикалки, когато проверяват работата на учениците. Очевидно тестовете, отпечатани с червено мастило, са разстройващи за по-нестабилни в емоционално отношение индивиди, като учениците. Така че никога не използвайте червено мастило. 

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлОбразованиеНовиниПсихологияЛюбопитноСоциални грижиСпорт и туризъмЗдравни съветиИсторияАнкети