Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 13 изоставени замъка и историята зад тях (част 1)

13 изоставени замъка и историята зад тях (част 1)

13 изоставени замъка и историята зад тях (част 1)  - изображение

През Средновековието замъците са били непроходими крепости, но в наши дни много от тях са се превърнали в зловещи и тайнствени руини.

Голяма част от дворците са изоставени преди много векове, но сякаш още звучи призрачното ехо на рицарите, обитавали сградите и войските, водили битки в тях.

Тук може да разгледате някои от най-впечатляващите средновековни постройки, излъчващи страхопочитание и величие.

Замъкът Банермън в Ню Йорк

Замъкът Банермън

Предназначението му е било да служи като склад за оръдия на Франк Банермън, шотландски дилър на муниции. С жена си обаче издигат великолепен имот, наподобяващ замък, построен на личния остров на шотландеца, в река Хъдсън.

Името на Банермън все още личи по останките, въпреки огромната експлозия на над 200 оръжия през 1920г.

Днес руините от замъка са свободни за разглеждане, като до острова може да се стига с пътническа лодка или каяк.

Замъкът Грих, Северен Уелс

Замъкът Грих

Построен през първите години на XIX век, замъкът е бил дом на Лойд Хесет Бамфорд-Хескет. Говори се, че, преди да седне на трона, кралица Виктория е посетила този замък.

Сградата има общо 128 стаи, 28 от които спални, вътрешна и външна зала, зала за пушене, трапезария, стая за рисуване, билярдна зала и още много помещения за настаняване.

През Втората световна война приютява 200 бежанци от еврейски произход, а по-късно отваря врати като тематичен комплекс с атрактивен зоопарк за допълнение.

Преди няколко години бива купен, с намерение да бъде превърнат в опера с луксозен хотел, но плана така и не се осъществява.

Руините в Талисай, Филипини

Руините

Легендата твърди, че Дон Мариано Ледесма Лаксън, захарен барон, притежаващ насаждения през XX век, построил замъка в чест на жена си, която починала по време на бременността с единадесетото им дете.

Предполага се, че сградата е била умишлено опожарена от американските войници, за да попречат на японците да я използват като база през Втората световна война, но стените й оцеляват, устоявайки и до днес.

Замък Хайделберг - Хайделберг, Германия

Замъкът Хайделбърг

Някои части от замъка датират още от XIII век., когато принц Електор Рупрехт III го превръща в кралска резиденция. Сградата е използвана в продължение на 400 години, докато през 1764г. градът е ударен от гръмотевица.

Местните на Хайделбърг използват камъните от унищожения замък, за да строят наново собствените си домове. А в началото на 1800г. Граф Шарл де Грайберг започва реабилитирането на руините.

Днес все още замъкът е изоставен, но има налична част, която се ползва за сватбени тържества

Замъкът Агюнюре - Оугхтерард, Ирландия

Замъкът Агюнюре

Келтски клан, чието мото е било „съдбата обича смелите“, построява замъка Агюнюре през около 1500г.
Сега сградата е притежание на Office of Public Works и има останки от банкетна зала, кула за наблюдения и сухо пристанище, които са свободни за разглеждане от туристи.

Ренесансовият панаир Фредериксбърг във Вирджиния

Ренесансовият панаир

Малките замъци, формиращи панаира, които всъщност не са наследство от Ренесанса, са сгушени в отдалечена блатиста гора.

От 1996 до 1999г. комплексът е запознавал посетителите си със средновековна храна, архитектура и забавления. Но климатът се оказва твърде влажен и мочурлив за хората. По тази причина панаирът е преместен, а първоначалните му сгради биват изоставени. Оттогава замъците, кулите и площадите биват обгърнати и доминирани от заобикалящата ги гора.

Втора част на статията можете да прочетете ТУК >>>

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИстория