Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 20 вдъхновяващи замъка, в които бихте искали да заживеете – част 2

20 вдъхновяващи замъка, в които бихте искали да заживеете – част 2

20 вдъхновяващи замъка, в които бихте искали да заживеете – част 2 - изображение

Средновековните архитекти определено могат да бъдат определени като гении. Те са строяли замъци, които комбинирали практичността със зашеметяваща архитектура. Фактът, че много от западноевропейските замъци все още се извисяват в пълното си великолепие, говори много за тяхната устойчивост и здравина. В същото време повечето от тях са невероятно красиви и романтични, като излезли от някоя красива приказка за принцове и принцеси. Вижте някои от най-зашеметяващите замъци в света и помечтайте заедно с нас.

Ейлеан Донан, Шотландия

Замъкът Ейлеан Донан

Този замък се намира на скалист остров в езерото Дуих и е едно от най-романтичните места в Шотландия. Известно е с многото си легенди и меда си от пирен. Много филми са били заснети тук и замъкът е отворен за посетители.

Бодиам, Англия

Бодиам Англия

От момента, в който е построен през XIV век замъкът Бодиам е бил притежание на много собственици, като почти всички са обичали войната. Когато е придобит от Лорд Курзон през 1917 г., от него били останали само руини. За щастие той бил възстановен бързо и днес изглежда като нов.

Крепостта Гуайта, Сан Марино

Замъкът Гуайта

Построена е през XI век на върха на почти  недостъпния връх Монте Титано. Замакът заедно с още две кули защитавали държавата Сан Марино в древността.

Лястовиче гнездо, Крим

Замъкът Лястовиче гнездо

Първоначално на нос Ай-Тодор имало само една дървена къща. Днес архитектурният облик на Лястовиче гнездо се дължи на немския петролен магнат Барон фон Щайнгел, който обожава да почива в Крим.той решил да построи романтичен замък, наподобяващ немските средновековни замъци по бреговете на р. Рейн.

Сталкър, Шотландия

Замъкът Сталкър

Този замък е построен през 1320 г. и принадлежи на клана МакДугъл. Той е преживял много войни и конфликти, които са оказали своето влияние върху състоянието му. През 1965 г. замъкът бил купен от полковник Д. Р. Стюарт, който го възстановил с помощта на семейството си и свои приятели.

Замъкът Бран, Румъния

Замъкът Бран

Замъкът Бран е съкровището на Трансилвания. Това тайнствено място е родния дом на легендата за Дракула. Според преданието в него известният вампир прекарвал деня.

Виборг, Русия

Замъкът Виборг

Замакът Виборг е построен през 1293 г. от шведски поход в Карелия. Той остава в ръцете на скандинавците до 1710 г., когато войските на цар Петър I ги отблъснали. От тогава насетне той е служил като хранилище, казарма и затвор. Днес е музей.

Рок оф Кашел, Ирландия

Замъкът Рок оф Кашел

Няколко стотин години преди инвазията на викингите, този замък е бил резиденция на ирландския крал. През V век тук е живял и учил Св. Патрик. Стените на замъка са бил и свидетели на кървавите гонения по време на английската гражданска война, проведени от войските на Оливър Кромуел. Днес замъкът е символ на жестокостта на англичаните и смелостта на ирландците.

Килчърн, Шотландия

Замъкът Килчърн

Красивите и малко зловещи руини на замъка Килчърн са разположени на брега на езерото О. За разлика от много други замъци в Шотландия, историята на този е сравнително спокойна. През 1769 г. той бил ударен от светкавица и след това бил изоставен.

Лихтенщайн, Германия

Замъкът Лихтенщайн

Построен е през XII век, този замък е разрушаван няколко пъти. Той бил напълно възстановен през 1884 г., а през XX век е използван като сцена за много филми.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

 

 

 

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИстория