Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 20 вдъхновяващи замъка, в които бихте искали да заживеете – част 1

20 вдъхновяващи замъка, в които бихте искали да заживеете – част 1

20 вдъхновяващи замъка, в които бихте искали да заживеете – част 1 - изображение

Средновековните архитекти определено могат да бъдат определени като гении. Те са строяли замъци, които комбинирали практичността със зашеметяваща архитектура. Фактът, че много от западноевропейските замъци все още се извисяват в пълното си великолепие, говори много за тяхната устойчивост и здравина. В същото време повечето от тях са невероятно красиви и романтични, като излезли от някоя красива приказка за принцове и принцеси. Вижте някои от най-зашеметяващите замъци в света и помечтайте заедно с нас.

Райхсбург Кохем, Германия

Замъкът Райхсбург Кохем

Този хилядолетен замък бил построен като резиденция на германския крал Конрад III. През 1689 г. той бил изгорен до основи от французите. За щастие през 1868 г. един немски бизнесмен го възстановява и връща към величието.

Мон Сен-Мишел, Франция

Замъкът Мон Сен-Мишел

Недостъпната крепост Мон Сен-Мишел е заобиколена от всички страни с вода и е една от най-популярните атракции във Франция. Построена е през 709 г. и никога не загубва величието си.

Хохостервиц, Австрия

Замъкът Хохостервиц

Замъкът Хохостервиц е построен през IX век. Кулите му се извисяват над околната среда на цели 160 м. При ясно време замъкът може да се види от 30 км.

Замъкът Блед, Словения

Замъкът Блед

Този замък се извисява на една 100-метрова скала в езерото Блед. Освен невероятна гледка, мястото разполага и с богата история. Някога е бил резиденция на сръбското кралско семейство, както и на югославския лидер Йосип Броз Тито.

Хохензолерн, Германия

Замъкът Хохензолерн

Този замък се намира на върха на планината Хохензолен – на 2 800 м над морското равнище. В разцвета си е бил резиденция на пруските крале.

Кастило де Сан Сервандо, Испания

Замъкът Кастило де Сан Сервандо

Кастило де Сан Сервандо в испанската провинция Толедо е построен през XV век от местен благородник. В продължение на 100 години в замъка е имало артилерийски гарнизон.

Нойхванщайн, Германия

Замъкът Нойхванщайн

Този романтично изглеждащ замък е построен по заповед на крал Лудвиг II Баварски в средата на XIX век. Дори по онова време хората го определяли като доста екстравагантен. Колкото и странно да звучи, се твърди, че той е вдъхновил изграждането на замъка на Спящата красавица в Дисниленд.

Метони, Гърция

Замъкът Метони

Замъкът във Венециански стил е бил епицентър на много битки, както и един от последните постове на европейците в борбата им срещу османските турци. Построен е през XIV век.

Хохеншвангоу, Германия

Замъкът Хохеншвангоу

Тази крепост е построена от рицарско семейство в немския регион Швангау през XII век. Той е бил официална резиденция на много управници, включително Лудвиг II, който посрещнал в него дори световноизвестния композитор Рихард Вагнер.

Шато де Шийон, Швейцария

Замъкът Шато де Шийон

Тази средновековна крепост е спомен за велика битка. Богатата му история и необичайната архитектура са послужили като вдъхновение за много известни писатели. През XVI век е използван като затвор, описан в поемата на Джордж Байрон "Затворникът от Шийон".

Към втора част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИстория