Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 11-те най-опасни туристически дестинации в света - част 2

11-те най-опасни туристически дестинации в света - част 2

11-те най-опасни туристически дестинации в света - част 2 - изображение

Ако сте турист, бихте искали да знаете тези места и да не ги посещавате, освен ако не обичате риска. Тези места са едни от най-фаталните по целия свят и не са предназначени за посещение от всеки.

Национален парк Мадиди, Боливия

С наличието на думата "парк" в своето наименование, това място звучи много подходящо за деца, но то не е никак безопасно дори за възрастните. Виждайки снимките на това красиво място, ще сте доста изкушени. Истината обаче е, че то е дом на най-опасната фауна в света. Освен че са отровни и не могат да се ядат, растенията дори не трябва да бъдат докосвани. Допира с всяко растение в този парк може да предизвика алергична реакция, причинявайки силен сърбеж, обриви и дори замайване. Ако посетите това място, не забравяйте да покриете цялото си тяло и да носите комплект за първа помощ, включително и антисептици, защото всяка малка част или рана може и ще се зарази, причинявайки много дискомфорт.

Долината на смъртта Камчатка, Русия

Долината на смъртта е уместно наименувана. Долината на смъртта в Америка не доближава дори малко опасностите на тази в Русия. Отровният газ, разпространен в долината, я прави необитаема за всяко живо същество. Растенията не виреят в по тези части, и дори изложени на нея, те умират. Животни също не могат да стъпят там. Ако човек посети долината, най-малкото ще се почувства замаян, което ще доведе след себе си тежки трески и още болести.

Бикини атол, Маршалови острови

Бикини атол е друго красиво място, разрушено от самите хора. Разположен някъде в неизвестна територия този остров прилича на рай за почиващите. Е, това е така преди много време, докато мястото не е използвано като лаборатория за тестване на ядрени програми, превръщайки тази земя от красив ваканционен курорт в радиоактивен отпадък. Това кара жителите на мястото да напуснат, поради наличието на много висока концентрация на радиация, което може да причини рак на всеки, който посещава района.

Островът на слоновете

Островът на слоновете може да не е толкова смъртоносно място, колкото крокодилите, които се намират там. Когато посещавате фермата, имате възможност да видите отблизо алигаторите в естественото им местообитание. Собственикът ви дава нещо, което можете да наречете сал, но всъщност е тънко парче дървен лист, балансиран с варели по ъглите, които подпомагат плаването, заобиколени от стотици крокодили. Туристите използват въдици, за да хранят крокодилите с месо с цел забавление, без да съзнават опасността, на която се излагат.

Вулканът Ерта Але, Афар, Етиопия

Вулканът Ерта Але се намира в района Афар в Етиопия. Това място е още по-ужасно на живо, отколкото изглежда на снимките. Освен факта, че в района има активен вулкан, там има толкова много лава, че движението й предизвиква земетресения почти през цялото време. Земетресенията също комплиментират лавата, която избухва през вулкана и други образувани пропасти. Ако посетите това място, има много малка вероятност да се върнете невредими.

Езерото Натрон, Танзания

Това езеро със сигурност е най-опасното място на планетата. Въпреки че красотата на природата около езерото е спираща дъха, силната миризма на сероводород напълно я съсипва. На повърхността на езерото има алкална сол, която е толкова смъртоносна, че дори и най-малкото докосване може да убие всяко живо същество.

Още опасни дестинации вижте ТУК >>>

Източник: tapoos.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияИсторияЛайфстайл