Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 11 мистерии, които науката все още не може да обясни – част 2

11 мистерии, които науката все още не може да обясни – част 2

11 мистерии, които науката все още не може да обясни – част 2 - изображение

Фотография от музея " Bralorne "

снимка

Тази снимка изобразява откриването на златния мост в Канада през 1941 г. Сред тълпата стои човек, който е облечен по-коренно различен начин от модните облекла, характерни за 1940 г. От снимката може да забележите, че младежът носи суитшърт, тениска с лого в стил XXI век и държи малка камера в ръцете си. Някои хора са убедени, че той е пътешественик във времето, който заснема филм.

Гигантските геоглифи в тропическите гори в Амазония

Амазония

Изучавайки тропическите гори в Амазония,учени от Бразилия и Великобритания забелязват многобройни рисунки, нанесени върху терена – геоглифи, които представляват модели във вид на кръгове и квадрати. Специалистите откриват 450 геоглифи в северните части на Бразилия и Боливия, които са разположени на площ от над 13 000 кв.км. Най-древните геоглифи са на възраст около 3000 - 3500 години.
Учените смятат, че те са използвани като места за събиране, където са се извършвали ритуали или са били обсъждани важни въпроси.

Земетресение със светлини

светлини

Ярките светлини, които придружават земетресенията, се смятат за един от най-мистериозните явления. От 1600 г. насам има 65 доказани случая на светлини в небето по време на сеизмична дейност. Въпреки това, вероятността да ги наблюдавате е малка. Има редица теории, които се опитват да обяснят този феномен, но никоя от тях не се доближава до истината.

Джийн Хилиард - леденото момиче

ледено момиче

На 20 декември 1980 г. Джийн Хилиард шофира към дома на родителите си. Пътят е покри със сняг, температурата е под нулата. Колата й внезапно спира и тя решава да върви пеша до къщата на приятел, който е наблизо. В онзи момент тя внезапно се срива на земята. След 6 часа полицията я намира и откарва в болница. Там тя не дава никакви признаци на живот, а кожата й е толкова замръзнала, че лекарите не могат да я инжектират. Специалистите са убедени, че момичето е починало от измръзване. Но тя оцелява. След 3 дни започна да движи краката си , а след 6 седмици оздравява напълно.

Дъждовният човек

дъждовният човек

Тази странна история започна на 24 февруари 1983 г. в Страсбург, Пенсилвания, след като дядото на Дон Декър умира. Докато другите оплакват мъртвеца, неговият внук изпитва облекчение. Истината е, че дядо му го е наранявал физически, откакто Дон е бил малко дете.


Вечерта след погребението младият мъж започва да се тресе и изпада в транс. В същия миг започва да капе вода от тавана и стените на хола. Изумителното е, че в тази част на къщата няма водопроводни тръби. Приятел на Дон, който нощува в къщата, незабавно се обажда в полицията. Органите на реда го изваждат от там и го водят в близкия ресторант. Същият феномен се повтаря - водата започна да тече от тавана. Веднага щом мъжете напускат сградата, дъждът спира.

Подводен океан

подводен океан

Учените откриват гигантски резервоар с вода 660 км по-дълбоко от земната повърхност. Изследователите смятат, че резервоарът е на около 2,7 милиарда години. Неговият обем е няколко пъти по-голям от този на Световния океан. Благодарение на това откритие се появи нова теория. Възможно е океаните на Земята да са се появили, защото подземният океан е избухнал навън, а не обратното, както се смяташе преди това.

Пътят Бимини

пътят Бимини

Тази подводна структура е известна още като „Стената Бимини“. Правоъгълните и полуправоъгълните варовикови блокове са открити през 1968г. от трима водолази. Изследователите все още не могат да си обяснят дали това е направено от хората или е природно явление. Някои смятат, че това са останки от древен континент, който е бил обитаван от легендарните атланти. И до днес пътят Бимини, който се намира край Бахамските острови не дава мира на местните жители и учени.

Вижте първата част на статията ТУК

източник: brightside.me

снимки: earth-chronicles.com; ancients-bg.com; infinityexplorers.com ; news.nationalgeographic.com; amazingancient.com

по статията работи: Илияна Стоянова

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитно