Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 неща за които никога не трябва да се извинявате (част 2)

10 неща за които никога не трябва да се извинявате (част 2)

10 неща за които никога не трябва да се извинявате (част 2) - изображение

В днешно време да съдиш другите е сякаш част от ежедневието на хората. Със сигурност и вие сте попадали под обсега на нечии приказки за нещо, което сте направили или казали.

Каквото и да сте чули обаче по свой адрес, това не трябва да ви кара да се извинявате или да се съобразявате как се държите. Всички думи и мисли, които излизат от вас, всички действия и жестове представляват това, което сте. А за подобно нещо никога не трябва да се извинявате. Това, разбира се, не ви дава зелена светлина да се държите отвратително с хората. Най-добре би било да намерете златната среда с тези 12 причини, за които никога не трябва да казвате "извинявай".

ВАШЕТО МИНАЛО

Има хора биха били повече от щастливи да извадят на показ някои от нещата, които сте правили в миналото си. И докато те, бездействайки, се опитват да ви критикуват за тях, вие не се ядосвайте.
Миналото си е минало. Всичко, което се е случила, ви е послужило като урок, за да израснете и да бъдете по-разумни и по-зрели личности. Никога не трябва да се съжалявате за хората и действията във вашия житейски път. Те са ви изградили човека, който сте днес.

ИЗЯВЯВАТЕ МНЕНИЕ

Понякога може да се случи да не сте съгласни с мнението на човека, който стои срещу вас. Това не означава, че не го уважавате. Нищо не пречи да защитавате различни тези, без да поругавате вярванията на другия.

Не се страхувайте да изкажете мислите си, защото точно те разкриват личността ви. Не дължите на никого извинение, затова че не подкрепяте аргументите му.

Често хората сдържат мнението си, защото то е в противовес с това на масата. Но помислете от друга гледна точка. Ако в еволюцията на човечеството, никой не е изразявал различни хипотези, никога не бихме могли да стигнем дотук.

РЕЖИМЪТ ВИ НА ХРАНЕНЕ

Днес това е много популярна тема и всеки си мисли, че е специалист. Нормално е като се срещнеш с някого по улицата да си говорите не за времето, а за диетата, към която се придържате. И нищо чудно, ако човека срещу вас е веган, да започне да ви убеждава колко е ужасно месото, а ако е бодибилдър – да ви съди, че не приемате достатъчно пържоли и сурови яйца.

Всеки има право да избира най-доброто за себе си, но според личните си нужди и предпочитания. Не се извинявайте никога за начина, по който се храните. Дори изричането на тази възможност звучи някак абсурдна.

ВАШИЯТ ПАРТНЬОР

Как може изобщо някой да коментира избора ви на партньор. Независимо дали харесвате момчета, момичета или и двете, не бива да имате притеснения от своя избор. Най-важното, което трябва да ви интересува, е да обичате истински и да бъдете обичани по същия начин. А ако някой се опитва да ви съди за това, значи няма никакво място в живота ви. 

Хората, които критикуват, са като токсините в храната ни – няма как да се отървем напълно от тях, но поне можем да ги редуцираме до минимум. Тези хора потискат истинското ви АЗ. А никой няма нужда от подобно нещо в живота си. Бъдете себе си и никога не се извинявайте за това, което сте.

Първа част на статията прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: powerofpositivity.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортПсихологияРецептиДиетиЛюбопитноНовиниСоциални грижиХранене при...ИсторияАнкетиСъставкиЛечения