Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 7 съвета, с които да намалите стреса във връзката си

7 съвета, с които да намалите стреса във връзката си

7 съвета, с които да намалите стреса във връзката си - изображение

Връзките често са изправени пред различни предизвикателства, които могат да ви доведат до чувство на стрес и тревожност, ако не се справите с тях. За да избегнете такива ситуации, е хубаво да не спирате да полагате старание във връзката си. А това старание трябва да се изразява по много начини. За по-лесно сме систематизирали всички най-важни неща, които да правите, за да намалите стреса помежду ви и да имате спокойна връзка.

  1. Не спирайте да се стремите към здравословни отношения, без значение какви пречки изникват на пътя ви. Елиминирайте опциите за прекратяване на връзката при най-малката трудност. Раздялата много често не се оказва най-добрата опция. Затова преди да стигнете до обмислянето й, по-добре обсъдете вариантите, чрез които да разрешите проблемите заедно.
  2. Уважавайте, дори да не ви уважават. Липсата на респект води до дългосрочна вреда във всяка връзка, а за подобно поведение няма извинение.
  3. Грижете се и за себе си. Няма как да дадете от своите чувства, когато сами не ги поддържате. Намерете своето хоби, забавление, страст и вдъхновение, а не очаквайте от партньора си да ви даде всичко това. Контактът е много важен, тъй като стимулира отделянето на хормони, които влияят на вашата привързаност. Създавайте си възможности за по-големи дози от това привличане и привързване. Специален следобед само за двама ви, разходки, ваканции, игриви нощи и пр. – всичко това ще ви помогне да останете свързани на едно дълбоко и интимно ниво. 
  4. Приемайте другите такива, каквито са. Пренебрегвайте слабостите на партньора си, все пак всеки човек има своите негативи. Особено по време на стресови ситуации и караници не си позволявайте да споменете някоя негативна черта или дразнещ навик. Така ще преместите фокуса на разговора и ще започнете да се обвинявате един друг за неща, които дори може би не зависят от вас. Любовта е избор и ще се върне, когато съзнателно потърсите добрите неща в човека, с когото искате да бъдете. 
  5. Сложете граници на излишните неща, които пречат на любовта ви. Работохолизмът, прекалената натовареност, натрапчивите роднини, приятели, дори телевизията и компютъра са често излишни. Вместо да се натоварвате с подобни неща, просто се насладете на усамотение.
  6. Живейте истински. Поставете си цели и мисии за вашия семеен живот и се опитвайте да ги изпълнявате. Питайте се редовно "Това ли е живота, който искам да живеем?". И ако не ви устройва отговорът, работете по въпроса, за да го подобрите. Това ще бъде и най-ценният, но и най-трудният за изпълнение елемент от осъществяване на щастлив семеен живот.


Редактор: Милена Минчева

Източник: supertopstylists.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиСпортРецептиДиетиНовиниСоциални грижиХранене при...ИсторияАлт. медицинаЛеченияБотаникаТестове