Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 10 неща, които бащите трябва да правят за своите малки принцеси

10 неща, които бащите трябва да правят за своите малки принцеси

10 неща, които бащите трябва да правят за своите малки принцеси - изображение

Бащите, както и майките са изключително важна част от живота на едно малко момиче. Нищо друго не може да даде това чувство за безопасност и комфорт, които баща й може да й осигури единствено чрез прегръдките си. Въпреки това, някои проучвания показват, че понякога бащите се затрудняват и не осъзнават какво точно да правят, за да насочат дъщерите си в правилната посока. Вижте някои неща, които малките момиченца обожават да правят с бащите си.

Покажете вашата чувствителна страна


Когато види, че баща й плаче, тя ще знае, че сълзите не са признак на слабост. Освен това, подарете й цветя, когато извърши нещо правилно – например, когато постигне добри резултати в училище. Това ще я накара да има по-големи очаквания от мъжете, когато навлезе в подходящата за това възраст.

Дайте й пример за силна и успяла жена, не само за силни мъже


Запознайте малката си дъщеря със силна жена и й обяснете защо и как тя е постигнала това. Това ще я научи, че жените могат да бъдат силни, колкото мъжете и ще я мотивира да следва същия пример.

Споделяйте хобито си с нея


И двамата имате какво да научите един от друг. „Пепеляшка“ може и да не е любимият ви филм, но времето, прекарано с малкото ви момиченце със сигурност ще ви научи на едно-две неща.

Не си мислете, че интересите й ще бъдат само „за момиченца“


Не ограничавайте мисленето й, купувайки й единствено кукли и рокли. Когато порасне, ще разбира по-добре желанията и разбиранията на останалите.

Никога не се изразявайте негативно за женските тела и не ги обиждайте по никакъв начин


Може да мислите, че не ви слуша, но малките чуват всичко. Вашият пример я учи какво да очаква от бъдещите си партньори.

Винаги, когато можете, участвайте в нейните желания и идеи


Може да не разбирате манията й по гримове, но някой ден може да стане известен козметик. Важно е да показвате интерес към нещата, които тя обича.

Давайте й да помага за всичко, което би могла да върши


Така тя ще разбере, че животът не е единствено игра и ще е подготвена, когато дойде време да върши по-сериозни домакински дейности и да ходи на работа.

Бъдете готови да отговорите на всякакви и всички въпроси, когато тя навлезе в пубертета, без да изглеждате притеснен или отвратен


Пубертетът е наистина труден период за момчета и момичета. Не допускайте тя да се чувства „странна“ или „неприятна“ заради промените, които Майката Природа й е отредила. Научете я, че всички минаваме през този период.

Когато дойде моментът за срещи, пропуснете неуместните шеги


„Да внимава, защото ще извадя пушката“ – тази реплика (и подобните на нея) е толкова изтъркана и неуместна, че по-добре я пропуснете. Това изречение изпраща на дъщеря ви посланието, че не се доверявате на решенията й.

Бъдете подкрепа за нея винаги


Всеки път, когато тя преживява нещо, бъдете сигурни, че ръцете ви са широко разтворени за нея. Вие сте защитникът й, така че накарайте я да се почувства сигурна.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиЗдравни съветиМедицински изследванияСоциални грижиСпортПсихологияНовиниОрганизацииВидеоИнтервютаНаправления в медицинатаИсторияРецептиХранене при...ДиетиТестовеАнкетиАлтернативна медицинаСпециалистиОбразованиеНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиЛеченияБотаника