Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 10 неща за които никога не трябва да се извинявате (част 1)

10 неща за които никога не трябва да се извинявате (част 1)

10 неща за които никога не трябва да се извинявате (част 1) - изображение

В днешно време да съдиш другите е сякаш част от ежедневието на хората. Със сигурност и вие сте попадали под обсега на нечии приказки за нещо, което сте направили или казали.

Каквото и да сте чули обаче по свой адрес, това не трябва да ви кара да се извинявате или да се съобразявате как се държите. Всички думи и мисли, които излизат от вас, всички действия и жестове представляват това, което сте. А за подобно нещо никога не трябва да се извинявате. Това, разбира се, не ви дава зелена светлина да се държите отвратително с хората. Най-добре би било да намерете златната среда с тези 12 причини, за които никога не трябва да казвате "извинявай".

ПОСТАВЯТЕ СЕБЕ СИ НА ПЪРВО МЯСТО

Незнайно как в наши дни да приоретизираш личното си щастие се превърна в егоизъм. Всъщност никой друг не може да ви подари щастие, ако сами не си позволите да го изживеете.

Колкото и познати и приятели да търсят компанията ви или помощта ви, помислете първо за себе си. Едва когато вие сами сте свършили работата си, чак когато сте се погрижили за себе си, може да протегнете ръка и към останалите. Поставяйки личното щастие на последно място, може да ви донесе само излишни притеснения и стрес, които в един момент ще избухнат във вас.

СЛЕДВАТЕ МЕЧТИТЕ СИ

Да искате повече от живота не ви прави неблагодарни и разглезени. Напротив, това означава, че сте амбициозна личност. Амбицията показва, че няма да се примирите с нещо по-малко от това, което заслужавате. 

Другите могат да ви виждат като мечтател с нереалистично гледище, който никога няма да е щастлив, но това, че го мислят, не означава, че сте такъв. Нито пък, че трябва да се оправдавате за своите мечти. Вие може да изразявате благодарност за нещата, които имате в даден етап, но това не пречи да се вдъхновявате за нови постижения, както и да се извинявате за своя стимул за развитие.

НЕ КРИЕТЕ ЧУВСТВАТА СИ

Емоционалната интелигентност представлява значителен дефицит сред хората в днешно време. Повечето се държат като роботи, когато са в компания, а за тези, които са по-експресивни, първите започват да правят негативни коментари.

Никога не позволявайте на някого да ви казва как да изразявате емоциите си. Да, те трябва да бъдат уравновесени, особено в някои официални срещи и институции, но не трябва и да се държите твърде аемоционално, както правят повечето емоционално не интелигентни хора.

Не съжалявайте, затова че сте по-експресивни, а се радвайте, че имате способността да разчитате и изразявате правилно своите и чуждите емоции.

РАБОТАТА И ЗАПЛАТАТА СИ

Щом се чувствате емоционално и ментално удовлетворени от работата си, не я сменяйте и не се оправдавайте пред никого. Независимо дали правите стотици хиляди на година или работите за твърде ниска сума, това е ваше решение. А да сте щастливи на работното си място е много по-ценно, отколкото да получаваш големя заплата в замяна на времето и здравето си.

Всичко, което ви кара да се чувствате добре и ви стига, за да сложите нещо на масата, е достатъчно във вашия живот. Никой няма право да изисква да го променяте или да оправдавате себе си.

Втора част на статията прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: powerofpositivity.com

Още по темата:

5.0, 4 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортПсихологияРецептиДиетиЛюбопитноНовиниСоциални грижиХранене при...ИсторияАнкетиСъставкиЛечения