Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати – част 2

10 животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати – част 2

10 животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати – част 2 - изображение

Ако смятате, че употребата на опиати за развлечение е характерно само за хората, то вие сериозно грешите, скъпи приятели. Изглежда, че животните също имат свои собствени странни начини да облекчат стреса на деня, използвайки опиати.

6. Капуциновите маймуни имат свой начин.

Капуциновите маймуни на Южна Америка и лемурите на Мадагаскар са намерили начин да се извисяват. Начинът обаче е по-различен от този при другите животни, които сме виждали досега. Те използват друго животно за целта, а не растенията. Нека обясним: Някои видове стоножки секретират отровна течност, когато почувстват заплаха. В действителност, този флуид, с цианид в съдържанието му, е много опасен за нашите близки роднини - маймуните капуцини. Понякога ги убива. Но все пак те не се страхуват от тази възможност ...

7. Кенгурута, пристрастени към опиум.

Фермерите на остров Австралия в Тасмания имат голям проблем: кенгурута. Говори се, че фермерите, които отглеждат опиум в региона, са нападнати от кенгурута вандали, които навлизат в полето и се хранят. Кенгурутата, пристрастени към опиума, отглеждан в района за медицински цели, започват да се движат в кръгове, а след това - припадат, според Би Би Си.

8. Делфини в търсене на рибата Фугу (риба балон).

Морският биолог, Лиза Щайнер, става свидетел на нещо странно, докато наблюдава дебелите зъбчати делфини през 1995 г.. Делфините целенасочено се приближават до рибите балон. Това поведение е странно, когато приемем, че рибата балон произвежда един от най-отровните и смъртоносни химикали - тетрадотоксин. В своя труд, публикуван в същата година, Щайнер твърди, че делфините са правят това, за да се опияняват.

9. Котката ви обича зелено.

Катнипът, вид мента, е растение, което котките предпочитат заради опиянителното непеталактоново съединение, което съдържа. Това растение създава тревожност и хиперактивност, а понякога сънливост, когато се яде или пуши. То е любимо на видове котки като лъвове, леопарди, пуми и рисове. За щастие, то не причинява трайна вреда на животните и ефектът му обикновено трае около петнадесет минути.

10. Слоновете се извисяват с марула.

Слоновете предпочитат дървото марула за разпускащи цели. За първи път са регистрирани да ядат падналите и ферментирали плодове на това дърво през 1839 г. и те изглеждат по-опитни от другите животни. Жълтият плод на това дърво, който е от същото семейство като мангото и който расте в цяла Африка, обикновено се използва за направа на конфитюри, вино, бира и твърд алкохол. Ние го пием/хапваме, защо не и те, нали?

Вижте още животни, които обичат да си прекарват добре с естествени опиати ТУК >>>

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияСнимкиЛюбопитноЛеченияТестовеНовиниПсихологияЗдравни съветиАлт. медицинаСпортЗаведения