Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Юбилейното издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ в подкрепа на образованието

Юбилейното издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ в подкрепа на образованието

Юбилейното издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ в подкрепа на образованието - изображение

В края на ноември (23,23,25 ноември) в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание "Дефиле на младото вино". Повече от 40 производители на вино, майстори готвачи ще вземат участие в предстоящoто събитие, което се организира от Съвета по туризъм, Община Пловдив и други институции.

Тазгодишното издание е в подкрепа на образованието. Основната цел е да се поощрят и стимулират младите кадри в образователната система. Поради тази причина пет процента от всички приходи по време на юбилейното издание ще отидат за подпомагане и поощряване на най-добрите студенти от Пловдивския университет за хранителни технологии. Възпитаниците там се обучават в специалности, свързани пряко със събитието - винопроизводство, кетъринг, туризъм.

По традиция всяка година студенти вземат доброволно участие в събитието. Те са помощници на производителите по време на представянето на продуктите. По този начин се установява трайна връзка между обучаващите се в сферата и фирмите. Резултатите са налице. Студентите доброволци, които са взимали участие на щандовете през годините, сега отново са там, но вече като част от екипа на дадена фирма.

Фестивалът е в тясно сътрудничество и с други висши училища в Пловдив. Студентите от Аграрния университет ще презентират вино, което се произвежда в базата на университета. Младежите ще вземат и участие като доброволци на щандовете на производителите.

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиНовиниСнимкиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноВидеоАлт. медицинаЕ-тата в хранитеИсторияПроизводителиБотаника