Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Предстои десетото юбилейно издание на пловдивския фестивал "Дефиле на младото вино"

Предстои десетото юбилейно издание на пловдивския фестивал "Дефиле на младото вино"

Предстои десетото юбилейно издание на пловдивския фестивал "Дефиле на младото вино" - изображение

В края на ноември (23,23,25 ноември) в Пловдив ще се проведе десетото юбилейно издание "Дефиле на младото вино". Повече от 40 производители на вино и майстори готвачи ще вземат участие в предстоящото събитие, което се организира от Съвета по туризъм, Община Пловдив и други институции.

Официалното откриване е на 23 ноември (петък) с традиционното Дионисиево шествие пред общината от 13 часа. В него ще вземат участие и ансамбъл "Тракия".

Предхождащите събития започват на 19 ноември. В дните преди началото на превърналия се в емблема фестивал хората ще могат да се потопят в историята на стария град с различни културни събития.

програма за фестивала

В рамките на тридневния фестивал всички жители и гости на стария град ще имат възможността да дегустират множество вина от български производители, да опитат вкусни ястия, измайсторени от шеф готвачи. На фона на всички събития ще има и разнообразна музикална палитра.

Програмата включва още йога с вино, работилница "Нарисувай Пловдив". Най-гладните ще имат възможността да си направят сами бургери - с продукти по избор, както и да наблюдават презентация на български продукти, които са подходящи за комбинация с вино.

Тазгодишното издание е в подкрепа на образованието. Основната цел е да се поощрят и стимулират младите кадри в образователната система.

За повече информация посетете фейсбук страницата на предстоящето събитие.

За Framar.bg: Илияна Кръстева

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

Категория