Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Дефиле на младото вино - повече от винен туризъм

Дефиле на младото вино - повече от винен туризъм

Дефиле на младото вино - повече от винен туризъм - изображение

Надали има хора, които не са чували за "Дефиле на младото вино". Това е един от най-атрактивните български фестивали за последните няколко години. А за есенното издание през 2018 г. очакванията на посетителите са завишени дори повече, защото тазгодишното празненство е юбилейно. Фестивалът навършва забележителните 10 години, съумявайки да усъвършенства, но и да запази традициите си.

Колкото и атрактивно да е наименованието на събитието, съдържанието му надхвърля многократно туризма, с който основно се свързва. Дори да не сте почитатели на виното, със сигурност ще откриете нещо любимо по време на "Дефилето", тъй като то обхваща, освен българския туризъм, който е основен акцент, но още и областите на културата, изкуството, фолклорът и дори здравето.

След Стария град, любимото ви място през седмицата от 19.10. до 25.10.18 г. ще бъде Културен център музей "ТРАКАРТ". Програмата, стартираща няколко дни преди официалното откриване, ще започне с кино изкуство, представяйки на гостите филм, който показва възстановка на тракийски обреден ритуал. Всеизвестно е, че тракийците са имали изящни празници, посветени на бога на виното и лозарското веселие – Дионис. Какъв по-добър и по-тематичен старт на празничната седмица, нали?

Какво би бил един фестивал без музика. Гостите ще имат възможност да чуят талантливите младежи от група Le’Push. Но удоволствието от приятната музика не се простира дотук. По време на изпълненията им във вторник, ще бъде проведено единственото по рода си "рисуване с вино", в което ще могат да се включат гости от всякакви възрастови групи.

В четвъртък с участия се включват и от Сдружение за култура, изкуства и спорт "Немезида", част от които ще бъде и младата джаз изпълнителка Мирослава Пейчева.

Музикално-танцовите представления не приключват дотук. На официалното откриване в петък сърцата ще радват танцьорите от фолклорен ансамбъл "Тракия". Както виждате, фолклорните и античните традиции са основата, върху която стъпва събитието.

На фестивала ще може да посетите и едно интересно реализиране на израза "Да съчетаете полезното с приятното", а именно събитието "Йога с вино", плануванo за събота. В него отново може да се включи абсолютно всеки. Надали много хора съчетават у дома медитацията и йогата с вино или друг алкохол. Ето ви перфектната възможност да пробвате, и то с висококачествена напитка.

По същото време ще бъде реализирана и работилницата "Нарисувай Пловдив". Всеки, имащ таланта да изобрази своята визия за града на тепетата, ще може да го направи в културен център "Бялата къща".

Всяко от изброените мероприятия ще бъде съпътствано или последвано от дегустация на вино. И, разбира се, събитията не свършват дотук. Програмата може да разгледате тук, а относно детайлите – нека оставим и нещо като изненада.

Очарованието на фестивала със сигурност ще ви впечатли. По изключително изкусен начин той поднася акцента на винения туризъм в съчетание с многоаспектното българско културно наследство.

Ако още не сте сигурни дали искате да го посетите, то не губете време в решението си, а започвайте да планувате кое от всички събития ще успеете да посетите. Кое ли ще ви впечатли най-силно – музика, танци, изобразително изкуство, филми, кулинария, дегустацията на вино или всичко взето заедно.

Ще разберете, само ако бъдете активни през всички фестивални дни на "Дефиле на младото вино".

Автор: Милена Минчева

 

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноВидеоАлт. медицинаЕ-тата в хранитеПроизводителиИсторияБотаника