Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Училище в Юта изисква от децата да танцуват с всеки ученик, който ги покани

Училище в Юта изисква от децата да танцуват с всеки ученик, който ги покани

Училище в Юта изисква от децата да танцуват с всеки ученик, който ги покани - изображение

Едно основно училище в Огдън, Юта, разпознава чувството на уязвимост и изолираност, които понякога идват съвместно с това да си дете. Затова, когато настъпва денят на Свети Валентин и "Кейнсвил" е домакин на годишните танци за учениците от шести клас, учителите насърчават децата да танцуват с всеки съученик, който ги покани.

Но не и тази година. Във време, в което жените говорят за сексуален тормоз и злоупотреба като част от движението #MeToo, родителите на децата в училището реагират остро, след като научат, че дъщерите им нямат право да казват "не" на момчета, с които не искат да танцуват. По тази причина институцията решава да промени своята политика.

Училище в Юта изисква от децата да танцуват с всеки ученик, който ги покани
 
"Това изпраща грешно послание на момичета, че винаги трябва да казват 'да' и на момчета, че момичетата нямат право да им кажат 'не", коментира Натали Ричард, майка на ученик в "Кейнсвил". 

Ученето на децата, че те са тези, които контролират какво да се случва с телата им, е послание, набиращо световна популярност. Момичетата-скаути в училището изненадват всички със статия, озаглавена "Тя не дължи на никого прегръдка. Нито дори по празниците." Според психолози дори жени, които са успели да избегнат сексуалния тормоз на работното си място, са подложени на полова дискриминация вкъщи и това засяга бъдещото отношение на децата им по въпроса.

В предишни години учениците са били помолени на направят списък, който включва всички, с които биха желали да си партнират на танците. Впоследствие училищният персонал организира танците на базата на тези списъци, например половината от времето момичето танцува с момчетата, които е посочило в списъка, а другата половина с тези, които са я посочили. След пораждането на разногласия по темата, училището даде официално заявление за CNN, че методът ще бъде преразгледан и никой няма да бъде задължен да прави нещо, което не желае.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник:washingtonpost.com
Снимки: wsd.net, pixabay.com/bg; washingtonpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлИсторияПсихологияЛюбопитноСпорт и туризъмЗдравни съветиНовиниСпортОбразованиеСоциални грижиАнкети