Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Анжела Атанасова: Когато вниманието ти е насочено към любовта, очите, ушите, думите и краката ти ще бъдат насочени към нея!

Анжела Атанасова: Когато вниманието ти е насочено към любовта, очите, ушите, думите и краката ти ще бъдат насочени към нея!

Анжела Атанасова: Когато вниманието ти е насочено към любовта, очите, ушите, думите и краката ти ще бъдат насочени към нея! - изображение

Тя се отдава на танците и музиката, когато е била едва 4-годишна. Когато семейството й заминава за Тунис, Анжела има щастието да опознае културата и традициите на арабския свят. Била е част от световноизвестния балет "Тодес" и е имала честта да се учи от Заза Хасан - един от най-известните египетски майстори. Тя е учител по ориенталски танци и един от създателите на Арабско-Индийския Спектакъл "40 дни 1001 нощи". Организира семинари, на които присъстват както египетски, така и европейски учители.

За любовта към ориенталските танци, енергията, която носят и връзката между емоционалното ни състояние и нашето ДНК ще ни разкаже Анжела Атанасова.

Представете се за читателите на Фрамар.
Здравейте на всички, които четат посланията чрез Фрамар. Накратко се представям - Анжела - създател на първия по рода си в България Египетско-индийски спектакъл "40 дни и 1001 нощи", изпълнен на оперни и театрални сцени в София, Варна и Русе и създател на първата програма за квантова терапия и работа с ДНК кодовете, използвайки древните танци на Изтока. Провеждам лекции и семинари на тази тема в цялата страна и в чужбина, заедно с рехабилитационни центрове, като основата е метафизика, квантовия свят и ДНК.

Кога осъзнахте, че танците дават смисъл на живота Ви и помагат не само физически, но и духовно?
На 4 години казах на семейството си, че ще бъда велик танцьор и че всичко създаваме именно ние. Творците на реалности сме ние. Зад гърба си имам над 25-годишен опит в танцово-музикалното изкуство и като пианист композитор, и като танцьор - артист. Животът ме срещна с доктор от Германия, която шест години ме обучаваше именно на работа с хората, изследването на емоциите и ДНК кодовете, квантовата реалност и как ние творим живота си сами. С нея обсъждах всеки проект по отношение на изкуството и новия вид танцьори, които ще се появят на тази платформа. Когато се случи така, че я приеха в болница и видях диагнозата й, засягаща мозъка, това отключи една вътрешна сила да започна серията от концерти, с цел трансформиране на подсъзнанието. Създадох програмата за квантова терапия чрез звук и движение на база на законите на метафизиката и древните танци от Египет и Индия, която се реализира успешно от всеки, който е минавал през курса ми. Разбира се имах потвърждение за работата си като танцов терапевт и от метафизици от САЩ - имена като Лий Каръл, Сал Ракели, както и Мел Гил, отделно от работа с хималайци и тибетски лами, египетски и индийски преподаватели в сферата на танцовото и духовното изкуство. Това са хора, които стоят именно зад моите идеи и творчески свят.


Имате клуб по ориенталски танци /Египетски стилове/, в който предавате красотата и лечебната сила на танца. Как помага той в стремежа на всеки един от нас да бъде здрав, да открие истинската любов и да постигне целите в живота си?

Открих занятия в над 6 клуба в София, Русе и Варна. Работя със студиа от Бургас и Пловдив, където също провеждаме семинари с моята асистентка Боряна Димитрова - солист и студентка по медицина в София. Красотата в танца идва от движенията. Когато работя с хора в залата, правя диагностика как работи лявата и дясната страна на тялото, там се виждат дисбалансите дали са предизвикани по мъжка или женска линия. Това е свързано отделно с емоциите и кодовете на ДНК в човека. Винаги задавам въпроси насочени към целта на посещението в курса, за да отключа максимално в човек потенциала на неговото здраве. По отношение на Любовта, тя е състоянието вътре в нас. От 2013 година вече ние няма да говорим за цели, а за това, че вече сме! Просто сме състоянието - било на здраве, финансово изобилие и т.н. Танцът учи именно на този квантов баланс - нулева точка, в която ние сме абсолютно всичко с интегрираните в нас, както осъзнати, така и неосъзнати аспекти. Когато човек търси себе си, той знае, че нищото води до нещото. Нещото води до нищото... и така от люлката ние достигаме до хармонията на квантовата абсолютна нула.

Защо точно ориенталските танци притежават подобна енергийна сила и лесно ли се придобива тя?

Всеки танц има своя принос, затова не изключвам който и да е стил. Египетските и Индийските танци са най-древните на планетата /3000 пр. Хр./ С тях се е достигало до връзката с Висшия аз. Древните жреци и жрици са изпълнявали танците чрез ритуали, извършвайки специални жестове с ръцете и краката, фигури с тялото - /осмици, кръгове, спирали/, като са използвали свещената геометрия - звукови честоти, с които се настройва енергийното поле на човека. Така се е достигало до познанието за Вселената и какво е общото на Земята и човечеството с нея. Това ние също го правим към 2013 година, но по-скоро го правим, когато човек все още гледа от позиция на търсещ себе си. А когато си състоянието на връзка с цялото, то нищо не се прави. Ти си. Както Хамлет е питал "Да бъде или да не бъде?" Той е имал предвид именно това - дали да си от позиция на състоянието или да не си.

Предстои Ви едно от най-вълнуващите събития в живота. Продължавате ли да танцувате и има ли други бременни жени, които посещават вашите класове? Какво им дават танците в този за някои прекрасен, а за други тежък период, когато хормоните бушуват и емоционалните състояния се променят буквално ежеминутно?
В програмата е включен и курс за бременни дами. В София курсовете се посещаваха от няколко бременни жени, които родиха с лекота и се радват на новородените.
На концерти също е имало бременни дами - през 2011 година, отново в София. Във Варна дамите, които посещават курса, макар и по-плахи и предпазливи, виждат че не е опасно. Лично аз от самото начало на бременността до този момент не съм спирала да танцувам нито за ден - по 3-4 часа съм в залата. Имах концерт на 12.12.2012 година, 7-мия пореден, който организирах за първи път във Варна. Напълно нов град, с нови хора, всичките ми курсисти бяха с мен, мъжа ми също и въпреки бременността танцувах с радост и лекота. Всичко е нагласа, идваща от вас самите. Хормоните са свързани с емоционалното състояние, което от своя страна е свързано с ДНК кодовете. Когато работя с тези инструменти и вътре във вас се информират и емоциите, и клетките ви, тогава вие получавате спокойствие... Всичко е вътре в нас. В новото време майките ще раждат така, както е било в древността - леко, с празненство в душата си.


Има ли връзка между гените и емоциите ни? И ако е така, как бихме могли да подобрим емоционалното си състояние, ако генетичните кодове показват коренно различна картина?
Доказано е, че ДНК кодовете работят в зависимост от нашите емоции. Когато човек е в състояние на гняв, омраза или различните нюанси на страха, то ДНК се свива и затваря потенциалната информация вътре, която се съдържа. Обратно, когато изпитваме емоциите свързани с любов, радост, хармония и приемане, то ДНК се разширява, отваря информацията за ползване и ние виждаме по-ясно, чуваме по-ясно и създаваме по-ясно картината на своя живот. Всичко може да променяме с намерението за това, и кодът - вярата в това състояние, което желаем да преживяваме. Това е просто като детска игра. ДНК дава информация за всичко, което сте и искате да бъдете.

Вие сте организатор на първия Арабско-Индийски Спектакъл "40 дни и 1001 нощи", състоял се на Балканите. Как Ви приема публиката и въобще успяваме ли ние българите да разчупим консервативното си мислене и да приемем различното?

След 8 успешни концерта в Русе, София, Варна и Пловдив мога да заявя уверено, че българите са наясно, че Египет е тук. Доказано е, че българската цивилизация датира преди египетската и че първата писменост е създадена от българите. Самото име на България - Богария - Бог Ра - бога на слънцето или държавата на светлината е факт и доказателство за връзката с египетската култура, което доказват и фолклорните танци. Отделно имаме гробница на богинята Бастет - слънчева и лунна богиня, която винаги казва Не отстъпвай и близо до Малко Търново пази тайната за Вселената. По цялата територия на България има множество пирамиди, които са генератори на високочестотни информационни вълни. Новите хора това вече го знаят и директно имат връзка дори с други цивилизации. Но това е друга тема на разговор.

Танцувате с воали /крилата на Богиня Изида/, наподобяващи ангелски крила. Има ли някаква символика в това?


Това са аксесоари в модерния Ориенталски стил. Воалът обикновено е символ на загадъчното, онова, което винаги остава в тайна и в същността си той показва, че жената е винаги една загадка, която всеки иска да разгадае. По отношение на Крилата на Богиня Изида, това е прекрасен аксесоар, който показва много интересно спиралата на живота, особено при въртенията - тип дервиш танци, когато правим. Самата богиня е свързана с това да изследва миналите животи, като ги трансформира и пречиства от старото и вече ненужното, тя закриля семейните ценности.

Има ли деца сред Вашите ученици и различават ли се танците, които те изпълняват от тези на възрастните?
Имам деца, по-скоро около 12-годишни млади дами. От септември в Клуб Енерджи Варна откриваме официално новата група за млади дами между 12 и 14 годишна възраст. Разликата е само в опита с емоциите и тяхното изразяване. Едното има по-детско излъчване като поведение, а другото е по-женствено и именно там се проявява богинята и мъдростта на жената.


Кой отвори очите, ума и сърцето Ви за силата на танца и способността му да променя човешките съдби?
Първите двама души бяха майка ми и баща ми. Те ми показаха, че светът зависи от нас самите. Говорим си за всичко и винаги свободно. За едно дете е важно да има крила да лети и да освободи потенциала в себе си. Това го дават винаги и единствено първо родителите. От тях детето получава първоначална информация за света. Именно от това какво сте искали, очаквали, получили или не сте, зависи бъдещото ви отношение с жените и мъжете, без значение къде сте по света.
Обичайте живота си и разбирайте себе си, за да бъдете толерантни и към родителите си, дори когато те не са ви информирали за света такъв, какъвто е. Имало е смисъл и в това.
Другият значим човек беше кръстницата ми от Германия. Когато започнах с всичките си концерти, тя ми каза нещо важно: "Докато си отивам от Земята, гледай живота как се разкрива". С това започнах да давам живот постоянно, във всеки миг на Земята.

Какво Ви зарежда с енергия и оптимизъм, и ви дава сили да вървите напред?
Връзката ми с Висшия аз. Че съм тук на Земята, за да творя нов свят, всеки ден с нови идеи. Да вървиш напред, означава да виждаш ясно в дълбочина и онова, което предците са оставили. Използвайте абсолютно всичко от Земята. Тя изобилства на мъдрост.

Какъв съвет бихте дали на бъдещите майки и на всички родители, които в опита си да възпитат своите деца не спират да ги ограничават?
Новото време след 2012 година изисква промяна в абсолютно всеки вътрешен аспект за живота. Новата майка е с активирани 12 слоя на ДНК, тя се вслушва в детето си, така израства тя самата и достига до следващото ниво. Новите семейства живеят с новите енергии на Земята, използват опита от миналото си, приемат го и живеят, следвайки новите деца. Съвет тук не е нужен, а само да се приема. Всяко нещо днес и утре има смисъл. Новото идва, за да бъде със смисъл за старото. Създават се нови структури за новите деца и семейните отношения. Освободете страха и вижте посланията им.

А на тези, които отчаяно търсят истинската любов и все не успяват да я открият?
Когато вниманието ти е насочено към любовта, очите, ушите, думите и краката ти ще бъдат насочени към нея. За да постигнете крайната цел, изберете конкретна посока, в която да насочите вниманието си.

 

Теодора Попова

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЛюбопитноОбразованиеЗдравни съветиРецептиИнтервютаИсторияСпорт и туризъмНовиниСпортСоциални грижиАлт. медицинаФизиологияАнкетиБотаникаВидео