Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Създадоха Барби, вдъхновена от модел с пухкаво тяло

Създадоха Барби, вдъхновена от модел с пухкаво тяло

Създадоха Барби, вдъхновена от модел с пухкаво тяло - изображение

През последните години компанията, произвеждаща куклите Барби, се опитва да разбие стереотипите, създавайки играчки, които се доближават повече до разнообразието от естествени женски форми, и да превърне света в едно по-добро място за живеене.

Добрите хора от компанията за детски играчки Mattel скоро ще представят последния член на семейството Barbie героини – кукла, чийто облик е основан на плюс-сайз модела с по-заоблени форми Ашли Греъм.

Греъм е първия плюс-сайз модел, който се появи в изданието с бански костюми на Sports Illustrated. Тя е един от главните защитници на разнообразието от женски форми в модната индустрия и често дава интервюта на тази тема.

Екипът, който стои зад куклите Barbie, искал да отдаде заслуженото на Греъм, заради разбиването на ограниченията в модата и изпращането на много важно послание за външния вид на жените в публичното пространство. Разбира се, те решили да го направят, като създадат кукла, която ще носи същото позитивно послание в сърцето си.

На тазгодишната церемония на списание Glamour за жена на годината, бяха представени Греъм и нейната кукла Барби.

Греъм работила заедно с Mattel, за да е сигурна, че крайният резултат ще представи точно външния й вид и личност. Тя имала специално изискване към дизайнерите, създали куклата: да няма разстояние между бедрата й. Те изпълнили молбата й на драго сърце. Ашли останала особено доволна от изпълнението на куклата.

„Тя има закръглено коремче. Има и закръглени бедра. Да, всичко й е закръглено,“ казала, Греъм, когато видяла за първи път куклата.

За съжаление в близко бъдеще няма да намерите куклата на Греъм в магазините, но се надяваме, че това ще се промени.

Колекцията Барби героини е съставена от единствени по рода си кукли, които се дават на дамите, вдъхновили тяхното създаване. Понякога те биват пускани и в серийно производство.

Към момента компанията не е съобщила дали има планове да пусне в производство куклата на Греъм, но има надежда за хората, които искат да си я купят. Безсъмнено дори фактът, че куклата на Греъм съществува, е знак, че светът е започнал да руши наложените стереотипи за красота.

„Трябва да обединим сили, за да трансформираме глобалната представа за красота и да продължим да се стремим към един по-всеобхватен свят,“ коментира Ашли. „Развълнувана съм, че Барби продължава да почита жените, които рушат установените бариери. Истинска чест е да бъдеш обезсмъртен в кукла.“

Поздравяваме Ашли и Барби за стремежа им да направят света едно по-добро място!

източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки