Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Барби в ново амплоа – инженер по роботика

Барби в ново амплоа – инженер по роботика

Барби в ново амплоа – инженер по роботика - изображение

В продължение на десетилетия Барби е синоним на слаба блондинка с перфектни дълги крака и голям бюст. Образ, който не се харесва и до ден днешен на голяма част от родителите. За да отговорят на променящите се световни тенденции (и множеството критики) през годините, на пазара Барби влиза в различни образи – от афроамериканка с тъмен цвят на кожата до блондинка със закръглени форми.

Емблематичната кукла Барби ударно навлиза в света на новите технологии и се превъплъщава в инженер по роботика. Основната цел на производителя на играчки Mattel е да събудят интереса на малките момиченца към програмирането. За тази цел в допълнение към играчката могат да бъдат закупени 6 урока по програмиране. В тях са описани основите на логиката, решаване на задачи и други базисни познания. Освен това момичетата ще могат да си сглобят и свой личен робот, да го накарат да танцува или да прави упражнения.

Куклата от 14 долара, която се предлага в четири тона на кожата, идва със собствени очила за безопасност, лаптоп за играчки и, разбира се, робот. Барби е облечена в дънкови дрехи и тениска.

За своето 60-годишно съществуване, кукла Барби се превъплъщава в над 200 професии – президент, астронавт. През март тази година компанията производител на кукли Барби публикува в Инстаграм снимки на кукла, която е облечена с тениска със следния надпис "Love wins" ("Любовта побеждава"), подкрепяйки узаконяването на еднополовите бракове.

Редактор: Илияна Стоянова

Източник: reuters.com; huffingtonpost.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимки