Начало Лайфстайл За свободното време Моето хоби Студент изобрети USB флашка от мозъка на херинга

Студент изобрети USB флашка от мозъка на херинга

Студент изобрети USB флашка от мозъка на херинга  - изображение

От мозъка на херинга, студент по химия създаде USB флашка, която побира 32 гигабайта информация. В своя Туитър акаунт потребителят @ni28_xp разкрива, че използва клетките на рибешкия мозък, за да съхранява информация.

Дизайнът на устройството представлява стъклена кутия, която е пълна с прозрачна смола, а в нея се виждат електронните компоненти, свързани с тялото на херингата.

Потребителите недоволстват относно умъртвяването на рибата, но студентът уточнява, че херингите са купени от магазина и "така или иначи са щели да бъдат вечеря за някои хора".

Но потребителите изразяват съмненията си относно истинността от изобретението на японеца. Сайтът Tech Critter установява, че това е една от многото USB флаш памет, която си е с нормални размери и просто е надградена с тялото на херингата и свързаните към него компоненти.

Някои коментират, че свързването на мозъка на рибата към компютъра е сериозен технологичен напредък ( макар и науката да е далеч от подобна идея), а други заключват, че изобретението на студента по химия е просто един иновативен дизайн.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: ech-critter.com; profit.bg

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноИсторияСоциални грижиНовиниТестове