Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Сондата Джуно изпрати невероятни близки кадри на Юпитер

Сондата Джуно изпрати невероятни близки кадри на Юпитер

Сондата Джуно изпрати невероятни близки кадри на Юпитер - изображение

Ако страхът от избухването на Третата световна война все още не ви е вцепенил, не се паникьосвайте. Приготвили сме ви поредица от величествени нови снимки на Юпитер, които ще ви отнесат главата.

Юпитер

Тези последни кадри са заснети от космическата сонда на НАСА Джуно по време на седмото по ред прелитане над могъщия газов гигант. Космическият апарат се движи по широка орбита около планетата, спускайки се надолу на всеки 53 дни, за да събере повече информация за планетата и да направи някоя и друга спираща дъха снимка. През останалото време Джуно стои далеч от повърхността на Юпитер, за да избегне силната радиация, излъчвана от гиганта.  

Юпитер

Джуно започна последното си близко прелитане над Юпитер преди две седмици и използва специалната си камера, за да улови супер близки детайли от повърхността на газовия гигант. НАСА пусна снимките в интернет пространството със заглавие "суров материал", позволявайки на всеки желаещ да ги дообработи по свое усмотрение.

Юпитер

Последните фотографии разкриват невероятните облачни пояси на Юпитер. Лесно можете да различите бурите, които се вихрят по повърхността на планетата. Освен това се забелязват няколко бели петна, които представляват бури в горните слоеве на атмосферата.

Юпитер

По време на полета си сондата Джуно се е спуснала на 3 500 км над облаците на планетата. По време на тези близки прелитания апаратът събира нови данни и учените се надяват, че ще разберат какво представлява ядрото на Юпитер и също така как точно работи странното му магнитно поле.

Юпитер

Планираната мисия на Джуно, по време на която ще направи 12 орбити около Юпитер, ще завърши през юли 2018 г. След това, ако апаратът е все още в добро състояние, мисията може да бъде удължена.

Юпитер

Засега ви предлагаме да погалите очите си с тези невероятни, неземни изображения на най-голямата планета в Слънчевата система.

Юпитер

по статията работи: Величка Мартинова

източник: iflscience.som

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияЛюбопитноПсихологияОрганизации