Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Домашен любимец Пълна промяна: Кучето Кай и борбата му с наднорменото тегло

Пълна промяна: Кучето Кай и борбата му с наднорменото тегло

Пълна промяна: Кучето Кай и борбата му с наднорменото тегло - изображение

Кучето Кай тежи 173 килограма, когато собствениците му го водят на ветеринарен лекар и го молят да евтаназира домашния им любимец. Причината – кучето е затластяло и едва се движи. За щастие той не изпълнява тяхната молба, а  вместо това решава да помогне на Кай. Според него ако животното свали 100 килограма, то може да се завърне към нормалния си живот.

Ветеринарният лекар намира приемна стопанка, която се съгласява да се заеме с предизвикателството, макар че първоначално е объркана и не знае откъде да започне.

Новият собственик  на животното, Пам споделя, че когато се прибира у дома с Кай, за първи път, на кучето му отнема отнема 20 минути, за да изкачи 3 стъпала.

На Пам и е доста трудно да накара Кай да се движи. Всеки път, когато тя реши да го разходи той просто не иска. Освен това не си играе с другите кучета в парка.

Пам е твърдо решена да коригира ситуацията - поставя Кай на строга диета и го разхожда 3 пъти на ден. Тя също го кара да плува във вода, като засилва постоянно физическите му натоварвания.

Постепенно тя започва да забелязва някои подобрения: Кай прави все повече и повече стъпки, по-дълги разходки, скача и се движи по-бързо.

Пам е изключително щастлива, когато вижда, че Кай може да ближе задните си крака.

В рамките на една година Кай се превръща от дебело и мързеливо куче в активно и щастливо животинче. Той успява да загуби 100 паунда с помощта на упоритостта на стопанката си.

Кай дори има свой фенклуб в местния парк, в който всички посетители си играят с него. Той също има своя собствена страница във Facebook, където можете да видите неговата история.

Кай е пример, който доказва, че всичко е възможно, че човек никога не трябва да се отказва и, че големите цели се постигат чрез малки стъпки. С упорита работа Кай успява да се върне към нормален и активен живот.

След като целта е достигната, Пам решава да го задържи за постоянно. Така освен, че животът на Кай е спасен, той вече е част от любящо семейство.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиСпортВидеоИсторияЛюбопитноАнкетиПсихологияНовиниСоциални грижиПроизводителиАлт. медицина