Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Мрачната реалност за момичето, намерено да живее с маймуни

Мрачната реалност за момичето, намерено да живее с маймуни

Мрачната реалност за момичето, намерено да живее с маймуни - изображение

Когато малко индийско момиче е намерено да се скита в гората с маймуни, тя получава прозвището "момичето Маугли". Местни канали съобщават по новините за нейното "диво" поведение и определят историята като съвременна книга за джунглата, вярвайки, че тя е отгледана от диви животни в джунглата.

Ако сте чели с "Книга за джунглата", то историята на момичето ви е позната. Поне ако тя наистина беше един съвременен Маугли...

Главният медицински директор на болницата в Бахраих, обаче, казва, че истината е много по-мрачна. Тя получава лечение, откакто е открита през януари.

Смята се, че момичето без име е на между 8 и 9-годишна възраст. То не може да ходи или да говори. Според д-р ДЖ. П. Сингх, лекуващият лекар, тя има тежко умствено и физическо увреждане.

Безименното момиче е намерено в близост до горския район "Катарийска Гхат", гола, пълзяща на четири крака, с писъци на паника към минаващите.

Главният окръжен чиновник Дж. П. Сингх:

"Мисля, че членовете на семейството на това момиче знаят, че тя не е в състояние да говори и вероятно са я изоставили близо до горския път. Ако е живяла с маймуни, то е само за няколко дни, а не за дълго време. От пръв поглед става ясно, че момичето е само на осем или девет години, но израженията на лицето й показват, че тя е инвалидизирана не само умствено, но и физически."

Ранджана Кумари, водеща активистка за правата на жените в Индия, коментира:

"Истината е, че семейството й не иска да се грижи за нея. Някои семейства ценят момичетата по-малко от момчетата. Те предпочитат да се отърват от момичето, отколкото да харчат пари за нея. Отговорността е много по-голяма, заради социалната среда, в която живеем ... а когато става дума за момиче, то се превръща в двоен проблем."

Междувременно младото момиче е постигнало огромен напредък, откакто започва лечението си през януари. Вече може да ходи изправено и да яде твърда храна, както и да общува с болничния персонал.

Докато безопасността на малкото момиче е от първостепенно значение и здравето й се подобрява, историята съвсем не е с щастлив край, който прилича на филм на Дисни - или разказът на местните новини...

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияАлт. медицинаНовиниЛюбопитноЗдравни съветиРецептиСпортБотаника