Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 истински истории за деца, израснали сред дивата природа – част 1

10 истински истории за деца, израснали сред дивата природа – част 1

10 истински истории за деца, израснали сред дивата природа – част 1 - изображение

Много хора вероятно ще бъдат изненадани, че съществуват истински хора, които подобно на Маугли и Тарзан са израснали сред диви животни. През последните 200 години са регистрирани много случаи на деца, израснали в пустошта. Много от тях били открити, а някои дори били върнати към цивилизования начин на живот. Вижте няколко подобни примера.

Дивото момче от Аверон

Момчето от Авирон

Познато е още като дивото момче от Франция, тъй като било открито в южните гористи части на страната през 1800 г. Когато го намерили, цялото му тяло било в белези и не можело да издава интелигентни членоразделни звуци. Никой не знаел как се е озовало в тези гори, но хората открили някои невероятни неща за момчето, което кръстили Виктор.

Той бил изградил поносимост към студа, нехарактерна за повечето хора. Този факт му помогнал да оцелее няколко години в дивата природа. Много френски учени и психолози се опитали да накарат Виктор да се държи като човек, но усилията им завършили с неуспех. Накрая те го затворили в психиатрична клиника, където починал на около 40 години.

Момчето маймуна

Момчето маймуна

Джон Себуня е известен като момчето маймуна от Уганда. Той бил открит в началото на 90-те години. Майка му и баща му били убити по време на вътрешно племенен конфликт и Себуня се скрил в джунглата, за да спаси живота си. Успял да се сближи с маймуните и се научил да живее като тях. Бил само на 4 години, когато се случило всичко това.

Когато го намерили, той вече бил на 6 години. Детето оцеляло, хранейки се с корени и горски плодове. Момчето било покрито цялото с косми и имало глисти. В последствие успяло да се цивилизова и се научило да говори. След това дори се научило да пее и дори участва в детски музикален хор във Великобритания.

Иван Мишуков

Иван Мишуков

Историята на Иван е малко по-различна. Той бил малтретиран в семейството си и на 4 г. избягал от вкъщи. Не заживял в дивата природа, а по улиците на града, където просел храна. С времето уличните кучета го опознали и започнали да му вярват – момченцето се превърнало в лидера на глутницата им.

Водил този начин на живот две години, преди някой да осъзнае, че детето е бездомно и да го вкара в дом за деца. Младият Иван се върнал в обществото и днес води един нормален начин на живот. Това се случило в края на 90-те години в Русия.

Камала и Амала

Камала и Амала

В началото на 20-те години на XX век живели две деца, известни като Амала и Камала, които били намерени случайно сред дивата природа. Един свещеник ги видял и дори ги помислил за животни, преди да се вгледа по-внимателно. После осъзнал, че са две момиченца, които се държат като диви животни.

Свещеникът ги уловил и се опитал да им помогне да станат нормални хора. Но усилията му се оказали до голяма степен напразни, защото едното момиче починало година след залавянето им, а другото на 17 г. никой не знае как момичетата са се озовали в индийската гора.

Момчето леопард

Момчето леопард

Събитията, свързани с това дете, се развиват в Индия. То било открито през 1992 г. Спасителите му дори открили истинската му история. Момчето било отвлечено от женски леопард, който го задържал при себе си цели 5 години. Съселяните му в крайна сметка го намерили.

Те убили леопарда и спасили момчето. То не можело да говори и се държало като леопард. В крайна сметка се научило да говори и ходи като човек. 

Към втора част > > >

източник: mindamuse.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл