Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 истински истории за деца, израснали сред дивата природа – част 2

10 истински истории за деца, израснали сред дивата природа – част 2

10 истински истории за деца, израснали сред дивата природа – част 2 - изображение

Много хора вероятно ще бъдат изненадани, че съществуват истински хора, които подобно на Маугли и Тарзан са израснали сред диви животни. През последните 200 години са регистрирани много случаи на деца, израснали в пустошта. Много от тях били открити, а някои дори били върнати към цивилизования начин на живот. Вижте няколко подобни примера.

Джени

Джени

През 70-те години на миналия век в една къща било намерено момиче на име "Джени". Баща й бил психично болен и той я принудил да живее само в една стая продължение на поне 10 години. Накрая майката на детето не издържала и завела момичето в социалните служби.

Социалните прибрали Джени и я поставили под наблюдение – детето се държало изключително странно. Това продължило години наред. Накрая тя се завърнала вкъщи и заживяла с майка си. Младото момиче никога не се научило да говори или чете. През почти целия си живот било препращано от една институция към друга. Днес тя живее в дом за възрастни с психични разстройства.

Оксана Малая

Оксана Малая

През 1991 г. в Украйна било открито малко момиче на име Оксана Малая, което живеело с кучета в кчуешка колиба. Родителите й били алкохолици и я изритали навън, когато била само на 3 годинки. Тя живяла по този начин цели 6 години. В детството си момичето научило само две думи – "да" и "не". След преминаването през интензивна психическа терапия, тя се превърнала в обикновен и продуктивен член на обществото. Днес работата й е свързана с животни.

Шамдео

Шамдео

В Индия сравнително често се откриват диви деца. Шамдео бил намерен в началото на 70-те години. Той живеел с вълците в гората. Косата му била сплъстена, а ноктите му – заострени. Ръцете и коленете му били покрити с мазоли. Хранел се със сурово месо и кръв. Никога не се научил да говори, но разбирал някои жестове. За съжаление Шамдео така и не се адаптирал към съвременния начин на живот и починал през 1985 г.

Момчето птиче

Момчето птиче

Права е 7-годишно дете, което през 2008 г. било намерено в апартамент в Русия, в който майка му се грижела за хиляди птици. Тя се държала с Права като с птица. Комуникирала с него само с чуруликане и никога не го научила да говори руски език. В резултат на това момчето изостанало в своето развитие. Накрая властите отнели Права от майка му и го вкарали в институция за психично болни.

Марина Чапман

Марина Чапман

Отвличанията са огромен проблем в Централна и Южна Америка, включително в Колумбия. Марина Чапман била отвлечена, когато била само 5 години, след което била изоставена в джунглата, за да умре. Но момичето оцеляло. Научила се да живее като маймуните.

В последствие марина била открита в горите от ловци. Те продали момичето на един публичен дом, но тя успяла да се измъкне и започнала да живее по улиците. След това била хваната от мафиотско семейство, което искало да я продаде на заинтересовани купувачи. Съсед й помогнал да се измъкне.

За щастие момичето открило щастието и заживяла като нормален човек. Тя е устроила живота си във Великобритания и дори е издала книга за своите премеждия, наречена "Момичето без име". Тя се превърнала в бестселър в Обединеното кралство.

Към първа част > > >

източник: mindamuse.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайл