Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Намерено е момиче, което живее с маймуни в индийска гора

Намерено е момиче, което живее с маймуни в индийска гора

Намерено е момиче, което живее с маймуни в индийска гора - изображение

Индийската полиция преглежда докладите за изчезнали деца в опит да идентифицира момиче, което живее в гората с група маймуни.

Смята се, че момичето е на възраст между 10 и 12 години. Тя не може да говори, не носи дрехи и е в много изтощено състояние, когато бива открита през януари. Отведена е в болница в Бахраих - град в Утар Прадеш в северна Индия.

"Тя се държеше като животно. Тичаше на ръцете и краката си, и ядеше храна от земята с уста", разказва Д. К. Сингх, главен медицински началник на болницата, ръководена от правителството.

След лечението, тя започва да ходи нормално и да се храни с ръцете си. "Тя е все още неспособна да говори, но разбира каквото и се каже, и се усмихва", казва още Сингх.

Дърводелци случайно забелязват, че момичето броди, заедно с маймуните, съобщава полицейският служител Динеш Трипати пред Асошиейтед прес. Те предупреждават полицията и разказват още, че момичето е голо и се чувства комфортно около маймуните. Полицай споделя, че когато се опитват да спасят момичето, те дори биват преследвани от нейните диви приятели.

По-късно тя е спасена от полицай в гората "Катарийска Гхат". "Когато той повиква момичето, маймуните го нападат, но все пак успява. Шмугва с нея в полицейската кола, докато маймуните го преследват", разказва Трипати.

Полицията се опитва да установи как момичето е попаднало в гората и кои са нейните родители. За момента, тя ще бъде изпратена в дом за непълнолетни, докато не бъде идентифицирана.

Това не е първият подобен случай на деца, израснали в дивата природа. Някои от тях успяват да се върнат към цивилизования начин на живот, други нямат този късмет.

Източник: nbcnews.com

Снимка: nbcnews.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноНовиниСнимкиИсторияРецепти