Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 9 навика, които унищожат щастието ви

9 навика, които унищожат щастието ви

9 навика, които унищожат щастието ви - изображение

Понякога всички се чувстваме депресирани, въпреки че нямаме очевидна причина. Ние не можем да контролираме някои от тези причини без професионална помощ, но определено можем да контролираме нивото на стрес в нашия живот. Понякога трябва да се отървем от определени неща в нашата среда, за да запазим спокойствието си.

Самооценка и преценка на другите

жени, които клюкарят

Изключителното осъждане към себе си е пряк път към нещастието. Oтрицателната самооценка пречи да достигнете пълния си потенциал и има огромна разрушителна сила. Спрете да се концентрирате върху слабостите си и развийте силните си страни.

Сигурно си мислите, че няма връзка между преценката на другите и щастието. Но не е така - преценката е отражение на вашия вътрешен свят. Като критикувате други хора, създавате ненужна негативност в живота си. Нормално е да не сте съгласни с нещо или с някого, но трябва да помните, че тези хора не трябва да получат одобрението ви, за да живеят живота си.

Вината, съжалението и миналото

жените

Не позволявайте грешките да се забият в главата ви и да повлияят на вашето бъдеще. Поучите се от тези грешки и ще станете по-добър човек. Ако смятате, че сте наранили някого, извинете се и продължете напред. Не оставяйте вината и съжалението от миналото да унищожат щастието ви в бъдеще.

Страх от неизвестното

страх от неизвестното

Да се притеснявате от неизвестното е добре в известна степен. Но добрите неща се случват, когато излезете от вашата зона на комфорт. Ако сте искали да опитате нещо дълго време, но сте се страхували - просто продължете напред и го направете.

Ревност

Да ревнувате на някой успех или щастие ви кара да се чувствате неудовлетворени. Не се сравнявайте с никого, защото вашият живот, произход и среда не са еднакви. Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате, е миналото. Не забравяйте, че ако животът на някого изглежда перфектен, това не означава, че наистина е така.

Намерете вдъхновение в историите на другите хора и се поучете от тях.

Контрол

Желанието да се контролира всичко води до повишено ниво на стрес. Животът е доста спонтанен и не можем да контролираме всичко. Прецизирайте някои от отговорностите си пред другите хора и се опитайте да се отпуснете.

Другото нещо, което трябва да направите, за да бъдете щастливи, е да не контролирате други хора. Подобно поведение унищожава отношения и разрушава приятелства. 

Доказването, че сте прав за всичко, също е начин да се опитвате да контролирате всичко. Това, което изглежда правилно за вас, може да изглежда неправилно за някой друг. Престанете да мислите, че трябва да се доказвате с нещо на околните. Просто приемете, че всички имат различия и хората имат право да не са съгласни с вас.

Социални медии

социални медии

"Социалният медиен синдром" е болестта на 21-ви век. Непрекъснато в съзнанието ви са брой харесвания, споделяния, тенденции, коментари, снимки и т.н. Това води до претоварване на мислите  и отвличане на вниманието от това, което е наистина важно.

 Изключвайте известията си от време на време и ограничавайте времето, което прекарвате в социалните медии. Намерете си офлайн хоби и прекарайте повече време с приятелите и семейството си.

Съвършенство

Винаги се стремете да подобрявате себе си, но не трябва да се стремите да към съвършенство. Няма перфектен партньор, перфектно тяло, перфектна работа или перфектен живот. Мечтайте и работете здраво, но не се обсебвайте с идеята за перфектен живот.

Запомнете, че привидно съвършеният живот на хората в социалните медии е само една част от техния живот. В действителност, всеки има своите възходи и падения.

Да се съобразите с очакванията и социалното одобрение

Не е нужно да сте съвършени, не е нужно да отговаряте и на очакванията на други хора. Живейте живота си така, както мислите, че е точно за вас. Можете да слушате какво ви казват вашите родители или приятели, но трябва да вземете свои собствени решения.

Токсични взаимоотношения

токсични взаимоотношения

Понякога е трудно да приемете, че трябва да приключите с определени отношения. Хората около вас трябва да носят радост и щастие в живота ви. Ако някой непрекъснато ви кара да се чувствате зле или ви третира погрешно, това е знак, че тази връзка е токсична. Опитайте се да ограничите комуникацията с тези хора и да се концентрирате върху тези, които наистина ви ценят.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиСпортЛеченияНовиниСоциални грижи