Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Какво разкриват навиците за хранене за вашата личност – част 1

Какво разкриват навиците за хранене за вашата личност – част 1

Какво разкриват навиците за хранене за вашата личност – част 1 - изображение

Повечето хора не осъзнават как начинът на хранене оказва влияние върху тяхната личност. Експертът  Жулиета Богосян, разкрива стриктната връзка между начина, по който ядем и начина, по който действаме, след като внимателно наблюдава баща й. Тя казва, че нашите хранителни навици са изключително инстинктивни и дори ако се опитаме да ги фалшифицираме, истинските излизат наяве.

Бавно ядене

мъж с паста

Храненето с бавни темпове може да е едно от най-досадните неща, ако сте човекът, който вече е готов и чака някой друг. Обаче, хората, които не изглежда да бързат да изпразнят чинията си, искат да се насладят на всеки миг в живота си без абсолютно никакви бързи темпове. Те следват този модел на работното си място и личния си живот.

Също така, техните колеги може да се дразнят колко време им отнема дадена задача, преди да преминат към следващата.

Бързо ядене

мъж, който яде хамбургер

Тези от вас, които приключват храната си за 5 минути, трябва да са много добри в множеството задачи. Бързоядците никога не пропускат краен срок и обикновено свършват задачите си същия ден или 2 дни преди крайния срок. Те са много конкурентни и винаги в движение, което означава, че пропускат някои много важни моменти в собствения си живот. Те могат да бъдат перфектни в изпълнението на всичките си задължения, но забравят да се грижат за себе си.

Стандартен избор

мъж си поръчва храна в ресторант

Това е много необичайно за един придирчив човек – някой да поръча храна, без да задава въпроси или да иска да пропусне или да добави някоя съставка. Тези хора са много сигурни в своята зона за комфорт и се страхуват да предприемат тази допълнителна стъпка, която може да разкрие неподозирани за тях неща.
Те приемат работни оферти на места, които знаят много добре и не поемат никакви рискове, страхувайки се, че няма да успеят. Въпреки това, те са много нетърпеливи и не се страхуват да задават въпроси и да научат неща, които преди това не са знаели.

Организатор на чинията

Хората, които попадат в тази категория, не искат да виждат разнообразните храни в чинията си да се допират една до друга. Необходимостта от това да се поддържа всичко организирано ги прави много добри в своята работа - те имат пълен контрол над задачите си. Домът им вероятно е безупречен, тъй като те ненавиждат разхвърляни неща. Възможни са моменти на нервност, когато нещата не вървят по план.

Този, който смесва цялата храна в чинията си

чиния с разнообразна храна

Тези хора обикновено са приятелски настроени и обичат да поемат много отговорности на работното си място. Те обичат работата си, но знаят как да отделят време за своите близки и обикновено създават здрави взаимоотношения. Понякога обаче тяхното свръх желание за многозадачност може да ги изтощи и да ги накара да пропуснат сроковете.

Вижте втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноЗдравни съветиПсихологияСнимкиСпортЛеченияНовиниХранене при...Социални грижиРецептиДиетиАнкетиФизиологияНормативни актовеСтатистически проучванияИнтервютаОрганизацииЗаведенияАлт. медицинаБотаникаПроизводители