Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 10 полезни навика на богатите, които трябва да взаимстваме

10 полезни навика на богатите, които трябва да взаимстваме

10 полезни навика на богатите, които трябва да взаимстваме - изображение

Всеки милионер е намерил свой собствен начин да печели пари и да постигне успех. Представяме ви 11 полезни навика на богатите, които е добре да взаимстване ако искаме положителна промяна в живота си.

Спорт

Бил Гейтс играе тенис

Практикуването на различни спортове е навик, който е задължителен за богаташите. Те прекарват около 30 минути на ден, правейки някакво упражнение. Повечето от тях правят кардио, което включва бягане, ходене и каране на велосипед. Такива упражнения са полезни за тялото и ума. Те оказват положителен ефект върху невроните и стимулират производството на глюкоза.
Например, Бил Гейтс играе тенис в продължение на много години.

Четене

четене

Всеки знае, че милионерите обикновено са доста заети и нямат много свободно време. Те не четат просто за удоволствие, а главно за да придобият нови знания. Богатите хора често четат литература за саморазвитие и личностно израстване, история и биографии на известни хора. Бон Джоуви е чудесен пример за човек, който обича да чете.

Те имат собствен стил на обличане

Много богати хора имат свой собствен стил на обличане. Някои от тях дори са склонни да носят едни и същи дрехи в продължение на много години. Основателят на Facebook Марк Зукърбърг обяснява, че иска да се отърве от всички допълнителни неща в живота си. Той иска да вземе възможно най-малко решения, които не засягат неговия принос в обществото.

Спестяване на пари

Богатите хора знаят как да пестят пари. Винаги знаят колко пари имат. Те проследяват разходите си и знаят колко печелят. Независимо от невероятните суми, които имат, милионерите разбират добре финансовото си положение и не губят пари за нещата, от които не се нуждаят.

Обществен транспорт

Кметът на Ню Йорк в градския транспорт

Богатите хора не парадират с луксозните си автомобили. В ежедневието всички използват обществен транспорт, обичат да ходят пеша и да карат велосипед. Бил Де Блазио, кметът на Ню Йорк, доказва това твърдение.

Те не купуват нови автомобили

Ако богаташ реши да си взема кола, обикновено не купува модел от висок клас, с който да парадира. Хората с възможности не сменят колите си  всяка година, само защото могат да си го позволят. Те ги карат в продължение на поне 10 години. Например, Леонардо Ди Каприо управлява Toyota Prius, който в сравнение с това колко пари печели, е абсурдно евтин автомобил.

Събуждат се рано

Всички богати хора са ранни птици и предпочитат да се събуждат 3 часа преди началото на работния ден. Това им дава достатъчно време, за да свършат ежедневните си задължения и ритуали, както и да прекарват време със семейството си. 

Медитация

Медитацията е чудесен начин за облекчаване на натрупаното напражение. Тя оказва положителен ефект върху настроението и поведението ни, помага ни да се чувстваме спокойни. 

Езикът на тялото

Милионерите знаят как да печелят доверието на хората, да убеждават другите и да постигат успех, докато комуникират. Те използват езика на тялото, който не само привлича слушателите, но и създава образ. Илън Мъск използва тези трикове, както и Стив Джобс.

Не гледат много телевизия

Богатите хора гледат много по-малко телевизия, отколкото бедните.

Всички богати хора са свикнали да прекрават свободното си време продуктивно. Те предпочитат да четат книга, да се разхождат, да тренират или да комуникират с интересен човек. 

Планиране

Всички богати хора казват, че независимо колко пари губите, винаги можете да ги спечелите отново. Но няма как да върнем игубеното време. Ако нямате ясен план пред вас, не можете да постигнете успех. Златното правило е: "Правилният план предотвратява лошата работа". Ето защо всички милионери планират своето време, правят списъци със задачи и си поставят цели за всеки ден. Стив Джобс казва, че търпението и планирането са ключът към успеха.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлПсихологияСнимкиСпортЛюбопитноЛечения