Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз 9 мита за бременността, които ще ви изненадат

9 мита за бременността, които ще ви изненадат

9 мита за бременността, които ще ви изненадат - изображение

Още от първите седмици на бременността околните започват да плашат бъдещата майка с приказки от типа: „не си режи косата“, „не си купувай нови дрехи“ или „ не се осмелявай да мислиш за плетене“. Ако сте бременна последното, което ви е нужно са бабини деветини, които само ще ви създадат допълнителен стрес.

Представяме ви 8 мита за бременността, които не е задължително да приемете за истина. Прилагаме ви и съвети. Съветваме ви да ги приемете с усмивка и да не позволявате да влияят на настроението, действията или решенията ви.

Ако погалите котка, вашето бебе ще има много врагове

котка

Има един истински враг, наречен токсоплазмоза, чиито носители са котките. Ето защо наистина е важно да ограничите контакта с котките, за да избегнете вътрематочна инфекция.

Ако седнете на прага, зли духове ще откраднат вашето бебе

седене на прага

Обикновено една бременна жена не трябва да седи на прага или на друго течение. Имунната система често е отслабена по време на бременността и ако седите на някой праг може да ви хване настинка или да почувствате болки в кръста.

Ако ядете червени плодове, бебето ще има розови бузи

червени плодове

Всички червени плодове са силни алергени, въпреки че количеството, което предизвиква реакция варира при различните видове.Според руската традиционна медицина бременните жени не трябва да ги ядат, докато западните лекари казват обратното. Истината е, че те са изключително полезни и се препоръчват по време на бременност, но ви съветваме да внимавате с количеството.

Ако гледате страшни филми, бебето ви ще се роди грозно

страшни филми

Няма грозни бебета, но винаги има специално ограничение за бременни жени в началото на всеки филм. И това не е без причина. Хормоналните промени правят жената много чувствителна и многото стрес може да доведе до проблеми в циркулацията на кръвта към бебето.

Ако седнете с кръстосани крака, бебето може да се роди с криви крака

бременни жени

Съветваме ви да избягвате тази поза. Ако седите с кръстосани крака това може да попречи на циркулацията на кръвта в долните крайници и да увеличи риска от разширени вени. По-добре да забравите за тази поза по време на бременност и да изберете друга по-безопасна поза.

Ако спите по гръб, бебето може да се задуши

бременна жена

Спането по гръб, особено в последните етапи на бременността, може да доведе до притискане на главната артерия на майката. Ако редовно спи в това положение, една бременна жена може да почувства отпадналост, липса на кислород и световъртеж, а бебето може да развие хипоксия.( недостатъчното снабдяване с кислород на клетки, тъкани др.)

Ако простирате, бебето може да се оплете в пъпната връв

бременна жена

Работата не е в окачването на дрехите, а в повдигането на двете ръце. Ако го направите за кратък период от време, нищо страшно няма да се случи. Въпреки това, ако го направите за дълго време, тогава тонусът на матката може да се увеличи. Това може да бъде опасно за бременността.

Не си вземайте вана, защото ще отмиете силата на бебето

бременна жена

Горещата вана, особено в първите месеци на бременността, може да доведе до спонтанен аборт.

Момче или момиче?

момче или момиче

Според суеверията ако коремът на бременната жена изглежда остро, тя ще има момче. Ако изглежда обло, ще има момиче. Трудно ни е да повярваме на това, тъй като разположението на мускулите и органите определя формата на корема, а не пола на бебето. Следователно, това суеверие е мит. Най-добрият начин е ултразвукът, въпреки че понякога това може да се обърка.

източник: brightside.me

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлИсторияНовиниЗдравни съветиСнимкиАлт. медицинаЛюбопитноПсихологияВидеоНаучни публикацииКлинични пътекиСпортПатологияСоциални грижиФизиологияЛеченияИзследванияЗдравни проблемиНормативни актовеСпециалистиПроизводителиХранене при...ИнтервютаБотаника