Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 9 места, където всички обитатели са обединени от голяма тайна – част 1

9 места, където всички обитатели са обединени от голяма тайна – част 1

9 места, където всички обитатели са обединени от голяма тайна – част 1 - изображение

Има много невероятни места в света, където всичко изглежда чуждо за нас: хората, техните обичаи и общи особености. В подобни райони местните жители са обединени от една обща тайна. И е толкова интересно да повдигнете завесата на тайната и да научите повече.

Кралството на малките хора, Китай

кралството на малките хора

Социалният живот може да е труден за хората с увреждания. Има обаче "магическо царство" за тях край Кунмин. Това е уникален свят, създаден от Чън Мингжинг. Той предлага малките хора да се преместят тук от цялата страна. Днес населението на това място е около 125 души на възраст от 19 до 48 години.
Те носят празнични костюми нагноми, ангели, елфи, принцеси и пазачи. Те имат къщи, оформени като дървета и гъби.

кралското място на малките хора

Повечето от тях живеят в общежития, които имат специално направени бани и мебели. Животът е удобен тук и никой не им се подиграва. Всеки има работа на това място, а малките хора организират представления и екскурзии за туристите. Общността прави домашни сладки в неделя, играе покер и волейбол и посещава безплатни курсове по английски език.

кралството на малките хора

Въпреки различията в мнението на хората за това село, жителите са доволни от начина си на живот. Те живеят в собствения си уютен свят, където имат къщи и работни места. Също така инфраструктурата включва училище, болница, супермаркети, кафенета и магазин за цветя.

Праха - най-щастливото племе

племето Праха

Едно племе от амазонската дъждовна гора в Бразилия се нарича най-щастливото племе. Те не знаят нито дати, нито календари. Ядат по 1-2 пъти на ден и разпознават 2 цвята - "тъмен" и "светъл". Те спят от време на време в продължение на 20 минути, тъй като  вярват, че ако спят за по-дълъг период от време това ги лишава от правомощия. 

племето Праха

Праха познават само 3 степени на връзка: бебе, родител и сестра. Няма йерархия и няма кражби или престъпления. Те нямат никакво имущество и не страдат от предразсъдъци. Хората Праха са щастливи, пеят през нощта и вярват, че и мечтите, и реалността са еднакво важни. Веднъж на 7 години те променят имената си. Те могат да помнят имената и характеристиките на хиляди растения и животни. Децата им играят с дървета, цветя, кучета вместо стандартните играчки.

Икария - островът на столетниците

Икария - островът на столетниците

Всеки трети жител на Икария живее до 90 години. По-голямата част от населението живее до 100 години. Тайната се крие в райската природа на острова в Егейско море, 8 лековити извора и малък брой туристи. Никой обаче не е самотен и съжителстват 10 000 приятелски оптимисти.

Стаматис Мораит (виж снимката по-горе) идва тук от САЩ, за да преживее последните си дни - лекарите казват, че остават само 9 месеца живот. Грък по произход, Moraitis се премества в родината със семейството си през 1976 г. и е живее щастлив живот в продължение на почти 37 години.

гръцки столетник

В Икария никой не бърза, хората работят по най-добрия възможен начин, обикалят планинските пътеки и ядат плодове от собствените си овощни градини. Тук хората обичат зехтина, козе мляко и билковия чай. Вечерта те прекарват време със съседите и пият вино. Когато едно 101-годишно момиче за рожден ден бе запитано за тяхната тайна, тя шеговито отговоря: "Ние просто забравяме да умрем тук!"

Кандидо Годой - Земята на близнаците

земята на близнаците

Кандидо Годой в Бразилия е известен с големият брой близнаци. Тук, 80 семейства имат 44 двойки близнаци. Повечето семейства се местят тук от Германия по време на Първата световна война. В началото на 90-те години необичайният феномен привлича вниманието на журналистите. Местните власти наричат мястото "Земята на близнаците".

Учените имат различни теории, които обясняват това явление, включително влиянието на специалната вода, изолацията на региона, както и генетичните експерименти на нацисткия лекар Йозеф Менгеле. Местните казват, че е пътувал из района, представяйки се за ветеринарен лекар. Точно по това време беше регистриран първият бум на близнаци.

Вадома - хората със щраусовите крака

Вадома

Хората от това племе имат генетична аномалия на краката си, наречена ектродактилия - рядко генетично заболяване, при което средните три пръста на двата крака липсват, а крайните два са издължени и засукани навътре, подобно на щипци на рак. Поради тази си особеност племето е известно като "хората със щраусови крака" или "двупръстите". Според някои сведения това спомага за катеренето по дърветата. Учените вярват, че причината зад тази аномалия може да се крие в старите закони, забраняващи бракосъчетанията извън племето.

Един баща, има 2 деца с 5 пръста и 3 деца с 2 пръста, си спомня: "Като дете не мислех, че това е нещо необичайно. Не чувствах никакъв дискомфорт: бях активен и продължих да си правя дълги разходки." 

Вижте втора част на статията ТУК

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноПсихологияИсторияРецепти