Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 8 странни неща, които можете да качите на борда на самолет

8 странни неща, които можете да качите на борда на самолет

8 странни неща, които можете да качите на борда на самолет - изображение

Повечето редовни пътници и приключенци знаят как да опаковат ръчния си багаж при предстоящ полет. Първо трябва да сте сигурни, че чантата не е по-голяма или по-тежка от позволеното. Обезателно трябва да проверите какви лични вещи можете да вземете с вас в самолета. Никакви течности, по-големи от 100 мл, никакви огнестрелни оръжия, никакви остри предмети.

Списъкът със забранени предмети е безкраен, но ако изчетете всичко, ще откриете, че има много странни предмети, които можете да качите в кабината на самолета. Ето някои от тях.

Сокол

Преди няколко седмици саудитският принц оглави всички заглавия, когато купи самолетни билети за 80 от своите соколи. Въпреки че звучи странно, птиците бяха пренесени напълно легално. Много авиолинии от Близкия изток разрешават пренасянето на соколи на борда на самолетите, тъй като отглеждането им е много разпространено в региона. Всяка авиолиния има собствени правила, затова преди да решите да пренасяте пернатия си приятел със самолета им, им звъннете, за да разберете дали имате право.

Рога

Искате да пренесете ловните си трофеи? Повечето американски превозвачи разрешават транспортирането на рога, но правилата са строги. Ако те са прикрепени към черепа, той трябва да е увит, а върховете на рогата обезопасени. Понякога рогата трябва да отговарят и на определени размери и е възможно да ви поискат някаква допълнителна такса за пренасянето им.

Коледни дръвчета

Авиокомпанията Delta казва: "Кои сме ние да разваляме празничния дух?" Да, можете да пренасяте коледни елхи с някои авиолинии, предимно в САЩ. Но те трябва да са опаковани като подарък, за да предотвратите падането на игличките им в кабината на самолета. Съществуват и определени ограничения, свързани с размерите на дръвчето. Дръвчетата, които летят за Хаваите, трябва да се декларират и да минат през специална земеделска инспекция.

Торти и пайове

Трябва да изхвърлите бутилката си с вода пред охраната, но можете да внесете пая или тортата на борда на самолета.

Урна с кремираните останки на починал човек

Да, можете да пренесете праха на починал човек, но трябва да минете през специална проверка. Пътниците трябва да използват специални съдове, които не генерират непрозрачно изображение при сканирането им.

Парашут

Страхувате се от летене? Вероятно ако си вземете собствен парашут на борда на самолета, това ще успокои ума ви. Единственото изискване е той да е опакован отделно от останалите ви чанти.

Топки за боулинг

Всяка авиолиния има различни правила що се отнася до това колко топки за боулинг можете да пренасяте и в някои случаи те трябва да се чекират.

източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлРецептиЛюбопитноХранене при...Организации