Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 4 ужасяващи сценария, които ще ви откажат от пътувания през зимните празници

4 ужасяващи сценария, които ще ви откажат от пътувания през зимните празници

4 ужасяващи сценария, които ще ви откажат от пътувания през зимните празници - изображение

Статистиката сочи, че пътуването по празниците не е толкова лошо. Но ако се появят някакви проблеми, то те са катастрофални. Пътуващите се излагат на риск от прекъсвания в електрозахранването, компютърни проблеми и зимни бури. И всичко това, за да прекарат Коледа, Деня на благодарността, Ханука или други празници с близките си.

Прочетете за четирите най-ужасяващи истории, които са се случвали на пътуващи по празниците и сами преценете риска.

Заради зимното време се отменят полети и се затварят улици

летище

През 2014 година в североизточната част на Америка се отменят полети денонощие преди Деня на благодарността. Спрените самолети надхвърлят 10% от общите полети, планувани за деня.

Силният дъжд преминава в сняг и утежнява ситуациите и по пътната обстановка. От Interstate 95 докладват за множество инциденти и катастрофи в този период.

Най-ползваното летище в света остава без ток 8 дни преди Коледа

летище

Поради пожари и последвали аварии в Джорджия, 1 180 полета както за излитане, така и за кацане са отменени на 17.12.2017 г. Проблемите оставят летището без ток точно 8 дни преди Коледа.

Пътници са оставени за повече от 7 часа в самолетите, които път не мърдат от асфалтовата настилка на летището, поради възникналите проблеми.

Компютърна грешка оставя 15 000 полета без пилот

летище

Пилотите обичайно работят най-усилено по време на празниците. Но през 2017 г. една малка компютърна грешка им позволява да откажат ангажиментите си към работа в периода от 17 до 31 декември.

Грешката оставя 15 000 планувани полети без професионалисти, които да ги изпълнят. За да избегнат огромните загуби, компаниите се съгласяват да платят двойно на пилотите за работа, която така или иначе е трябвало да свършат.

Твърде много проблеми за един-единствен влак

зимен пейзаж от влака

Поради проблем с двигателя, влака забавя тръгването си с два часа и половина. По-късно замръзнал ключ за коловоз възпрепятства превозното средство за втори път, причинявайки многочасово забавяне. Пасажерите изчакват 6 часа, за да дойде работната група, която да оправи проблема.

Събрани заедно, общият брой часове на закъснение стават 13. От WNEM казват, че екипът във влака подсигурил на пътуващите безплатно хранене, за да ги успокоят и да се реваншират поне малко.

След като вече сте запознати с едни от най-ужасяващите сценарии при пътуване по празниците, може би ще преустановите датата си на пътуване за следващата Коледа.

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиРецептиИсторияХранене при...ОрганизацииПсихологияСпортАлт. медицинаНовиниИнтервютаЛеченияОбразованиеБотаника