Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 8 измамни концепции, за парите и живота (част 2)

8 измамни концепции, за парите и живота (част 2)

8 измамни концепции, за парите и живота (част 2) - изображение

Всеки човек изпада в ситуация да се самозалъгва, когато става въпрос за финансите си. Но не бива да си позволявате тези устойчиви лъжи да окажат лошо влияние и в следващата част на живота ви. Затова е най-добре да се освободите от тези 8 концепции, които всъщност само ви пречат по пътя към успеха.

Трябва да имам деца сега, за да бъда млад родител

Няма нищо по-лошо от това да имате деца, преди още да сте финансово стабилни, за да ги издържате. Всеки родител би се съгласил, че отглеждането на деца коства много във финансово отношение. А това дори не включва изненадващите разходи, които изкачат в процеса на възпитанието и израстването им.

По-добре обмислете добре намерението да имате деца, както и перспективите, които ще им дадете с настоящото си финансово положение.

Аз съм провал, защото не взимам заплатата, която взимат други хора на моята възраст

Със сигурност понякога здравословната конкуренция би била нещо позитивно за вас, но само в някакви ограничени рамки. Ако на всяка стъпка се сравнявате с хората, които могат да ви "победят" в дадено отношение, никога няма да бъдете в покой със себе си.

Често, виждайки свои познати да си купуват нова къща, да се женят и да ходят по екскурзии в чужбина, може да почувствате комплекс за малоценност, ако не ви се случват такива неща. Вероятно е също така и да предприемете подобна голяма стъпка, въпреки че не сте готови финансово или психически за нея.

Направете си услуга и се фокусирайте върху собствения си път, вместо да се съсредоточавате в живота на своите "приятели" в социалните мрежи. Дефинирайте своя собствена концепция за успех.

Няма нужда да обновявам гардероба си

Има една хубава поговорка, която гласи: Обличай се сякаш отиваш на работата, която мечтаеш, а не като за тази, която имаш.

И всичко има смисъл. Ако още не сте на позицията, към която се стремите, то не се примирявайте с мястото, на което сте в момента. Накарайте хората да видят, че вярвате в себе си.

Оставете маратонките вкъщи и инвестирайте в гардероб, който показва, че сте зрял и отговорен човек.

Всичко ще се нареди в един момент, затова няма смисъл да му мисля много сега

И докато оптимизмът е добро качество в характера ви, в големи количества може да се окаже опасен, особено ако става въпрос за пари.

Повечето работещи вярват, че ще са способни да изкарват значително повече пари, когато навършат 40г. Това мислене всъщност предполага прекомерното харчене и липса на спестявания за "черни дни", защото хората просто не вярват, че ще настъпят такива.

Начинът на мислене трябва да е в следната линия: Първо спестете, после харчете. За жалост повечето хора следват обратния модел.

Първа част на статията може да прочетете ТУК

 

Редактор: Милена Минчева

Източник: businessinsider.com

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЛюбопитноНовиниСоциални грижиПсихологияАнкетиЗдравни съветиНормативни актовеСтатистически проучванияДиетиИсторияСъставкиЛеченияХранене при...