Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Двойките, които пилеят повече пари за сватба, се развеждат по-често

Двойките, които пилеят повече пари за сватба, се развеждат по-често

Двойките, които пилеят повече пари за сватба, се развеждат по-често - изображение

Планирането на мечтаната сватба може да бъде скъпо начинание, но добрата новина е, че колкото по-изгодна е сватбата, толкова по-дълъг е бракът. Макар сватбените списания и диамантени компании активно да популяризират идеята, че всяка сватба следва да е съвременна приказка, според изследователи точно обратното спомага за трайността на брака. Професорите по икономика Андрю Франсис-Тан и Хюго М. провеждат проучване в обхвата на 3000 женени двойки и откриват някои общи черти, които засягат риска от развод.

Според изследването колкото по-голяма е сумата, похарчена за годежния пръстен и церемонията, толкова по-висока е вероятността от развод. Съгласно авторите на проучването, когато цената на годежния пръстен надвишава 2000 долара, продължителността на брака е значително по-кратка.

"Мъжете, които са похарчили между 2000 и 4000 долара за пръстен, се асоциират с 1,3 пъти по-голям риск от развод в сравнение с тези, които са отделили между 500 и 2000 долара."

Храна на сватбена церемония

Същото важни и за цената на сватбеното тържество – сватбите, които струват на младоженците по-малко от 1000 долара свидетелстват за по-малко разводи, докато при церемониите, които надвишават скромната сума от 20 000 долара, вероятността за развод е 1,6 пъти по-висока.

Според проучването, до каква степен външния вид на партньора определя решението за сключване на брак, оказва въздействие върху последващата вероятност от развод.

"Сведението, че външността на партньора е от голямо значение при решението за женитба, е свързано с краткотрайност на семейния живот."

Но не всички разходи, свързани със сватбата, имат отрицателен характер. Въпреки че скъпите годежни пръстени и церемонии могат да имат негативно влияние върху продължителността на брака, меденият месец определено се асоциира с по-малък шанс за развод. Добре е влюбените да спестят парите си за една приказна сватбена почивка, вместо да ги похарчат за бляскава и крещяща церемония.

Редактор: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: unsplash.com, independent.co.uk

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиЗдравни съветиПсихологияИсторияСнимкиРецептиСпортНовиниАнкетиНормативни актовеСтатистически проучвания