Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс Най-добрите съвети за брака, дадени от един разведен мъж – част 1

Най-добрите съвети за брака, дадени от един разведен мъж – част 1

Най-добрите съвети за брака, дадени от един разведен мъж – част 1 - изображение

"Ако вземем съзнателното решение да поставяме ежедневно желанията и нуждите на нашия брачен партньор над нашите собствени и обратното, бракът ще успее. Безусловна и пълна самоотверженост. Не е ли това вярно във всички здрави отношения?" - Моят съвет след развод и 16-годишен брак от Джералд Роджърс.

Тази статия идва до нас чрез блога на Джеймс Ръсел и публикуването й в Elephant journal.

"Очевидно не съм експерт в отношенията. Но има нещо във финализирането на развода ми тази седмица, което ми дава перспектива за неща, които ми се иска да бях правил различно ... След като загубих жената, която обичах, и брака си от почти 16 години, ето съветите, които ми се искаше да бях получил:

Никога не спирайте да я ухажвате. Никога не спирайте да излизате на срещи. Никога не приемайте тази жена за даденост. Когато я помолихте да се ожени за вас, обещахте да бъдете мъжът, който ще притежава сърцето й, и яростно ще го закриля. Това е най-важното и свято съкровище, което някога ще ви бъде поверено. Тя избра вас. Никога не забравяйте това и никога не бъдете мързеливи в любовта си.

Пазете вашето собствено сърце. Точно както сте се ангажирали да закриляте нейното сърце, трябва да пазите собственото си със същата бдителност. Обичайте себе си напълно, обичайте света открито, но в сърцето ви да има специално място, в което никой не трябва да влиза, освен жена ви. Съхранявайте това пространство винаги готово да я приеме и покани, и отказвайте да каните там някой или нещо друго.

Влюбвайте се отново и отново. Вие непрекъснато ще се променяте. Не сте същият, който сте били, когато сте се оженили, и след пет години няма да сте същия човек, който сте днес. Промяната ще дойде и в нея вие трябва да се избирате един друг всеки ден. Тя не е длъжна да стои при вас, и ако не се грижите за сърцето й, тя може да даде това сърце на някой друг или да ви изхвърли от него напълно, и тогава никога няма да можете да го върнете обратно. Винаги се борете за спечелването на любовта й, както правехте, когато я ухажвахте.

Винаги виждайте най-доброто в нея. Фокусирайте се само върху това, което обичате. Това, върху което се фокусирате, ще се разширява. Ако се фокусирате върху това, което ви дразни, всичко, което ще виждате, са причини да бъдете подразнени. Ако се съсредоточите върху това, което обичате, няма как да не бъдете изпълните с любов. Фокусирайте се в точката, в която вече не можете да виждате нищо друго, освен любовта и вие без съмнение ще знаете, че сте най-щастливия човек на земята да имате тази жена за своя съпруга.

Не е ваша работа да я променяте или поправяте. Вашата работа е да я обичате такава, без никакви очаквания за промяна. И ако се променя, обичайте това, в което се превръща, независимо дали сте го желали или не.

Поемайте пълна отговорност за собствените си емоции: Не е работа на жена ви да ви прави щастливи и тя не може да ви натъжава. Вие сте отговорни за намирането на собственото си щастие и по този начин радостта ви ще се пренася във вашите взаимоотношения и вашата любов.

Никога не обвинявайте жена си, че ви е разочаровала или ядосала, само защото е предизвикала нещо вътре във вас. Това са вашите емоции и вашата отговорност. Когато чувствате тези емоции, отделете си време, за да погледнете навътре и разберете какво има във вас, което иска да бъде изцелено. Били сте привлечени от тази жена, защото тя е най-подходящият човек да задейства всичките ви детски рани по най-болезнен начин, за да можете да ги излекувате. Когато го направите, вие вече няма да избухвате, заради нея и ще се чудите защо някога въобще сте реагирали така.

Позволете на вашата жена ... просто да бъде

Когато тя е тъжна или разстроена, не е ваша работа да поправяте това, ваша работа е да я ПРЕГЪРНЕТЕ и да й кажете, че всичко е наред. Нека знае, че я чувате и, че е важна, а вие сте този стълб, на който тя винаги може да се опре.

Женският дух е дух на промяна и емоция, и точно като буря нейните емоции ще вилнеят навън и навътре, и ако останете силни и неосъдителни, тя ще ви вярва и ще отвори душата си за вас ... НЕ БЯГАЙТЕ, КОГАТО Е РАЗСТРОЕНА.

Бъдете присъстващи и силни и й давайте да разбере, че няма да ходите никъде. Слушайте това, което тя наистина казва зад думите и емоциите.

Бъдете глупави ... Не се вземайте толкова сериозно. Смейте се. И я карайте да се смее. Смехът прави всичко останало по-лесно.

Изпълвайте душата й всеки ден ...

Изучавайте нейните любовни езици и специфичните начини, по които тя се чувства важна, утвърдена и ЦЕНЕНА. Помолете я да създаде списък с 10 неща, които я карат да се чувства обичана, запомнете ги и ги превърнете в ежедневен приоритет, за да я карате да се чувства като кралица ..."

Прочетете и останалите 10 наистина ценни съвета за брака ТУК >>>

Източник: elephantjournal.com

Снимка: huffingtonpost.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиСоциални грижиЗдравни съветиИсторияНовиниАнкетиТестовеВидеоИнтервюта